La instal·lació del transformador de grans dimensions de Calders no té autorització ni permís municipal

Cop de puny a la taula de l'ajuntament de Calders que suspendrà tots els permisos i autoritzacions sol·licitats per Fecsa-Endesa fins que no es sol·lucionin els problemes de subministrament del municipi.

Redacció
26 de juny del 2009
En relació a la noticia apareguda en el dia d’avui (26-06-09) en alguns mitjans de comunicació, en la qual s’informa de l’inici del trasllat d’un transformador elèctric de grans dimensions des de l’estació de ferrocarril de Rajadell fins a l’estació transformadora de Calders, l’ajuntament de Calders manifesta i informa que, a dia d’avui, no ha concedit cap permís d’obra ni d’instal•lació de l’esmentat transformador.

Per aquest motiu, tal i com ja va fer per escrit fa molt de temps a les esmentades empreses, la instal•lació i ubicació d’aquest transformador, sense els corresponents permisos municipals, no compleix plenament la legalitat vigent. L’Ajuntament de Calders ha informat desfavorablement sobre aquest assumpte, quan n’ha tingut ocasió.

Considera que la defensa dels interessos del municipi estan sempre per davant dels interessos de particulars i que aquestes actes de total desconsideració cap a l’administració local no fan més que ratificar la indefensió en que es troben els municipis petits davant la política de fets consumats d’aquestes grans empreses de serveis estatals.

Igualment l’Ajuntament manifesta la intenció de suspendre totes els permisos i autoritzacions sol•licitats per ambdues empreses, fins  que els problemes de subministrament que pateix el mateix poble de Calders siguin sol•lucionats per FECSA-ENDESA, oimés quant la instal•lació d’aquest transformador ha de servir per millorar l’abastament d’altres municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona i no, justament, del propi municipi que ha d’albergar aquesta instal•lació.

Finalment, s’informa que fa uns dies es va demanar un dictamen jurídic a l’Associació Catalana de Municipis (ACM), el qual, juntament amb els informes tècnics i jurídics de què disposa ja el Consistori, indicaran la via a seguir per part de l’Ajuntament de Calders, el qual vol fer constar que lamenta que aquestes empreses utilitzin els mitjans de comunicació, i aquests s’hi avinguin, per tal de fer pressió davant l’ajuntament per obtenir un tracte preferencial vers les mateixes, fet que justament implicarà el contrari del que es pugui pretendre.