Es desconvoca la vaga al servei Bages Exprés

L'actual concessionària del servei ha admès la situació de subrogació dels treballadors i la nova, Hispano Igualadina, s'ha compromès a contractar alguns dels afectats

El servei d'autobús entre Manresa i Barcelona tornarà a la normalitat a partir d'aquest divendres
El servei d'autobús entre Manresa i Barcelona tornarà a la normalitat a partir d'aquest divendres | Pere Fontanals
Pere Fontanals/Aina Font
04 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:19h
Aquesta dijous a la tarda ha tingut lloc a la seu de la Direcció General de Relacions Laborals de Barcelona una segona reunió de mediació amb l'objectiu de desbloquejar el conflicte que viuen els treballadors del servei de transport de viatgers per carretera Manresa-Olesa-Barcelona que, el passat dilluns 17 d'octubre van anunciar, a través de CCOO, que començarien una vaga indefinida per a protestar contra el canvi de concessió del servei d'autobús entre la capital del Bages i Barcelona, que passarà a mans d'Hispano Igualadina i deixarà de pertànyer a la UTE Bages Exprés -formada per Autocars Julià, Transports Castellà (Sagalés) i Alsina Graells. Aquest canvi, segons va informar NacióManresa, convenia que els 14 treballadors de l'antiga concessionària ja no treballarien en el servei de bus a partir del moment en què es fes efectiu el traspàs. Una decisió que, tal com ja van manifestar els treballadors afectats, hauria de permetre'ls la subrogació i mantenir els seus contractes laborals vigents.

Durant la reunió d'aquest dijous, doncs, la UTE Bages s'ha compromès a subrogar tots els treballadors en les condicions que la llei estableix, amb l'objectiu que puguin iniciar els processos que creguin oportuns. Així doncs, la concessionària donarà a cada treballador la carta de subrogació perquè la nova adquiridora se'n faci càrrec. Malgrat tot, la Hispano Igualadina ha declarat que no admetrà la subrogació tot i que ha comunicat que es comprometrà a obrir un procés selectiu amb tots els treballadors afectats pel canvi per cobrir alguns dels llocs de treball que calen per seguir donant el servei. També ha afegit que en cas que no contracti alguns dels treballadors, assumirà la indemnització que els pertoqui.

Amb aquests acords, el comitè de vaga dóna per desconvocada la vaga, i aquest divendres, 4 de novembre, el servei tornarà a la normalitat.

El comitè de vaga i CCOO lamenten els problemes que la seva lluita ha originat als viatgers, tot agraint la seva col·laboració i solidaritat durant el desenvolupament del conflicte.