Dos incendis separats per 8 hores cremen a dos pisos de la mateixa escala a les Escodines

El primer s'ha declarat al segon pis del número 18 a les 2 del migdia i el segon, al tercer pis, passades les 10 de la nit

Les flames sortint per la finestra, des del pati interior de l'edifici
Les flames sortint per la finestra, des del pati interior de l'edifici | Pere Fontanals
03 de novembre del 2016
Actualitzat a les 0:41h
El carrer de les Escodines de Manresa ha viscut aquest dimecres una tarda-nit de Bombers amb dos incendis en habitatge que s'han produït en dos pisos del número 18 del carrer, amb 8 hores de diferència entre l'un i l'altre. El primer incendi s'ha declarat a les 2 del migdia en el segon pis, i el segon a la tercera planta.

Tres dotacions de Bombers, Policia Local de Manresa i una ambulància del SEM per precaució s'han desplaçat al migdia al número 18 del carrer de les Escodines per un incendi que s'ha originat en la cuina del segon pis del número 18 d'aquest carrer i que ha afectat entre un 70 i un 80% d'aquesta cambra, sense causar danys personals, ja que no hi havia ningú a dintre el pis. Quan els bombers han arribat al pis se l'han trobat sense ningú i han extingit les flames. Segons ha explicat a NacióManresa el mateix inquilí, ha deixat una olla al foc i ha marxat de casa sense recordar-ho.

Vuit hores i mitja després, cap a 2/4 d'11 de la nit, els Bombers han hagut d'atendre un altre cop una trucada d'emergència per un incendi al número 18 del carrer de les Escodines, però en aquest cas, en el tercer pis. Des del pati interior, el veí dels baixos ha vist com de la finestra del tercer pis hi sortia una llengua de foc i ha donat el senyal d'alerta. De nou, tres dotacions de Bombers, Policia Local, SEM i Mossos han hagut d'intervenir en un incendi a les Escodines. Poc després de tres quarts d'hora els Bombers han controlat les flames d'un incendi que, a falta de la confirmació oficial, també s'ha originat a la cuina. En aquest cas el pis també estava buit i el seu ha arribat, precisament, quan s'havia acabat d'apagar.

Tot i que per l'hora en que s'ha produït aquest incendi, NacióManresa no ha pogut accedir a dades oficials, tot fa pensar que un incendi ha estat conseqüència de l'altre i que, d'alguna manera, alguna espurna de l'incendi del segon pis ha pujat al tercer per la campana, i en no haver-hi ningú ha anat cremant poc a poc fins que ha provocat les primeres flames. Pel mateix motiu, no es poden facilitar dades d'afectació d'aquest segon incendi.
 

Bombers, a peu de carrer, durant la intervenció en el segon incendi a les Escodines Foto: Pere Fontanals