Els serveis socials de Manresa van atendre 38 persones sense sostre el 2015

Les persones que vivien en infrahabitatges sense cèdula d'habitabilitat ni sense possibilitats d'aconseguir-la, van ser-ne 39 més

02 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:41h
Una persona sense sostre dormint al carrer davant d'una entitat bancària
Una persona sense sostre dormint al carrer davant d'una entitat bancària | Cristóbal Castro
Els Serveis socials de l'Ajuntament de Manresa van atendre el 2015 un total de 77 persones que es trobaven sense sostre o que estaven en infrahabitatges que no tenien cèdula d'habitabilitat ni possibilitats d'obtenir-la després de realitzar-hi reformes. O sigui, només segons les atencions de serveis socials -en aquestes xifres no hi consten les persones no ateses-, a la ciutat 1 de cada 1.000 persones es trobava al carrer o dormint en situació d'extrema mancança, segons l'avanç del Pla d'Habitatge de Manresa.

D'aquestes 77 persones, 38 eren persones sense sostre que vivien i dormien al carrer, mentre que les 39 restants estaven en baixos o pisos sense cap mena de servei ni comoditat. Segons van detectar els serveis socials, algunes d'aquestes persones fins i tot pagaven algun tipus de lloguer pel seu infrahabitatge.

La situació en anys anteriors encara va ser pitjor. El 2014, els Serveis socials de l'Ajuntament de Manresa va atendre un total de 173 persones sense sostre o en infrahabitatge -llavors no se separaven les dades entre els dos perfils-; el 2013 n'havien atès 151 i el 2012, 154.