El manresà Raül Royo presenta una exposició fruit d'una leucèmia que va patir

S'anomena "Resiliència" i es podrà veure al Centre Cívic Selves i Carner fins el 30 de novembre

Redacció
02 de novembre del 2016
Actualitzat a les 12:30h
El proper 4 de novembre s'inaugura "Resiliència", una exposició pictòrica del manresà Raül Royo, al Centre Cívic Selves i Carner a partir de les vuit del vespre.

El títol de l'exposició, que es podrà veure fins al 30 de novembre, resumeix l'actitud del pintor, Raül Royo, que en un moment personal advers va saber extreure, a través de la creativitat il·lustrativa, aprenentatges positius i satisfactoris que el van ajudar a superar la leucèmia que va patir l'any passat. 

Es tracta d'una trentena d'obres de petit format dibuixades amb retoladors calibrats, i pintades amb aquarel·les i tintes. L'exposició consta de diverses col·leccions:  

- Pensaments de colors, en les quals l'autor intenta positivitzar els pensaments en forma d'un esclat mental multicolor

- Flors del meu cap,  col·lecció de delicats rams de flors imaginàries

- Momis, personetes que expressen els desitjos d'activitats i petits plaers prohibits durant el procés de convalescència

- Turis, divertits personatges inspirats en els turistes barcelonins

- Tacares, un  joc en el qual l'autor cerca cares dins de taques d'aquarel·la

La creació que guareix

Raül Royo Reverte (Manresa, 1960) comença a dibuixar i a pintar per primera vegada arran de la convalescència per una leucèmia que el va fer passar moltes hores aïllat en una habitació d'hospital durant quatre mesos, entre 2015 i 2016.

La pintura va esdevenir per a Royo un al·licient per superar les llargues estones de solitud. Actualment continua pintant i assisteix a classes per millorar les tècniques que va aprendre de manera autodidacta.

L'exposició es podrà visitar al Centre Cívic Selves i Carner (C/ Bernat Oller, 14-16; 93.872.74.77) els dies laborables, del 4 al 30 de novembre de quatre de la tarda a nou del vespre.