L'Oller del Mas serà l'escenari de l'exposició «#viCatalà» d'INCAVI

Es tracta d'una mostra que pretén posar de manifest la història del vi i de la vinya del territori

Redacció
02 de novembre del 2016
Actualitzat a les 10:23h
Aquest dissabte 5 de novembre a les sis de la tarda, el Castell de l'Oller del Mas acollirà la inauguració de l'exposició "#viCatalà", promoguda i engendrada per l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI). L'exposició pretén mostrar al visitant la història de la vinya i el vi del territori català que, des de fa més de 2000 anys ha anat evolucionant al mateix temps que ho feia la societat on aquesta activitat es duia a terme.

La mostra inclou textos i imatges que tenen la voluntat de transmetre la cultura vitivinícola d'un país mil·lenari i, també, deixar palesa la importància econòmica i vertebradora d'aquesta activitat, que l'any 1889 tenia 367.500 hectàrees de vinya plantada, abans que la fil·loxera fes modificar la forma de cultivar de la vinya i provoqués que la superfície de conreu es reduís a les 240.000 hectàrees l'any 1920.

En el decurs de l'exposició, a més, també es recullen tots els elements que intervenen en la configuració passada i actual del sector vitivinícola, des dels cepfins fins a la comercialització dels vins a més de 150 països de tot el món.