Cinc colles bastoneres, amb els Picarols de Santpedor en la seva primera trobada

Se celebrarà el proper dissabte durant tot el dia

Redacció
01 de novembre del 2016
Actualitzat a les 12:02h
Santpedor acollirà la primera trobada bastonera que se celebrarà el dissabte 5 de novembre. Per aquest motiu, els Picarols de Santpedor han preparat una diada d'activitats oberta a tot al poble. Per celebrar-ho, a la colla santpedorenca l'acompanyen cinc colles bastoneres d'arreu de Catalunya: Els Manrussia Van del Pal, de Manresa, els Cabelluts de Sant Feliu de Llobregat, els Bastoners de Terrassa, els Bastoners de Gavà i els Estelladors de Prats de Lluçanès. 

La trobada s'iniciarà al matí, quan les sis colles es reuniran per fer un assaig general del ball que faran conjuntament a la tarda. Després, els Picarols de Santpedor amb la col·laboració de la Granera, faran un dinar amb les cinc colles. A les 5 de la tarda, la trobada es traslladarà al mig del poble amb una cercavila. Totes les colles es trobaran a la plaça Catalunya i recorreran els carrers i places més emblemàtiques de Santpedor, passant pel portal de Berga i dirigint-se a la Plaça de la Generalitat. Seguidament, passaran pel carrer Ample, baixaran pel carrer Doctor Antoni Vila i continuaran pel carrer de la Plaça. Faran una parada a la plaça Pare Casanoves, passaran pel carrer de la Fira fins arribar a la plaça de l'Església. La cercavila acabarà a la plaça Gran on s'hi farà una ballada conjunta i, a més, hi haurà les actuacions dels castellers de Santpedor, la colla Sardanista, els Geganters de Santpedor que aniran acompanyats dels gegantons de les Escoles Riu d'Or, Serreta i el Drac del Llissach. Els Bous de Foc seran els encarregats de cloure el conjunt d'actuacions. Per finalitzar la festa, a 2/4 de 9 del vespre, hi haurà una botifarrada popular amenitzada pel grup folk Companyia Torreta. 

Els Picarols de Santpedor

La colla bastonera els Picarols de Santpedor neix gràcies a les ganes i dedicació d'un grup de joves per formar una entitat bastonera al poble. La seva primera actuació va ser durant les caramelles del 2011. Actualment, la colla la conformen 12 balladors joves, entre 15 i 30 anys. Els seus dies d'assaig són els dimarts de 21.30h a les 22.30h al local del Born. 
Arxivat a