Alumnes d'ESO de Sant Fruitós es consciencien en una jornada d'esport adaptat

Alumnes de Sant Fruitós jugant a bàsquet en cadira de rodes
Alumnes de Sant Fruitós jugant a bàsquet en cadira de rodes | AjSFB
Redacció
31 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:18h
Més de nouranta alumnes de primer d'ESO de l'IES Gerbert d'Aurillac i de l'Escola Paidos de Sant Fruitós van participar el passat divendres en una jornada per a conèixer de primera mà el món del bàsquet en cadira de rodes. 

Aquesta acte, emmarcat dins de Sant Fruitós de Bages, Ciutat del Bàsquet Català 2016, s'ha realitzat en dues parts, una part teòrica i una part pràctica dutes a terme per la UNES unió esportiva, la secció de bàsquet en cadira de rodes del FC Barcelona.

Primer els alumnes han assistit a una xerrada on se'ls han explicat les diferents disciplines d'esport adaptat i les seves particularitats. En la segona part, que s'ha dut a terme al pavelló d'esports municipal, els joves han pogut practicar diferents disciplines d'esport adaptat. Han pogut comprovar com es juga a basquet en cadira de rodes, les dificultats que comporta jugar a vòlei assegut o com es practica el futbol sonor, una disciplina on la pilota té incorporada un cascavell per tal que les persones invidents puguin jugar.

Aquesta jornada ha tingut com a objectiu superar els prejudicis sobre les discapacitats en la pràctica de l'esport adaptat.