El Documental del Mes projecta aquest dijous a Manresa «La teoria sueca de l'amor»

Redacció
31 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:17h
Fotograma del documental «La teoria sueca de l'amor»
Fotograma del documental «La teoria sueca de l'amor» | Erik Gandini
En el marc del cicle El Documental del Mes, coordinat per MEES i CineClub, es podrà veure aquest dijous, 3 de novembre, a les 8 del vespre a l'espai Plana de l'Om de Manresa, La teoria sueca de l'amor. El director iconoclasta Erik Gandini explora l'estil de vida suec amb sentit de l'humor, reflexionant sobre com una vida segura i fàcil pot convertir-se en una existència buida i solitària.

El tòpic defineix Suècia com un model de societat perfecta amb una qualitat de vida altíssima. Però realment és un país feliç? És possible que la població més autònoma i independent del món estigui insatisfeta?

Sense la necessitat de demanar ajuda ni favors, el contacte humà queda reduït a la mínima expressió. Cada cop hi ha més mares solteres que tenen fills amb inseminació artificial, el nombre de gent que mor sola augmenta any rere any. Val la pena assumir l'aïllament i la soledat per tenir una vida autònoma i independent?

Erik Gandini va néixer a Itàlia el 1967. És productor i director, conegut per Videocracy (2009), Surplus: Terrorized Into Being Consumers (2003) i The Swedish Theory of Love (2015).