Manresa organitza activitats de formació i sensibilització sobre els refugiats

En el marc de l'arribada a la ciutat de persones refugiades, es duran a terme exposicions, xerrades, recollida de productes (sabates, roba...),...

Redacció
31 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:03h
Camp de refugiats d'Idomeni
Camp de refugiats d'Idomeni | Clara Barbal
Les primeres persones refugiades han arribat a la capital del Bages i s'espera que properament s'ocupin les 40 places assignades a Manresa. L'acollida va a càrrec de Dianova, entitat a qui l'Estat espanyol va concedir el concert per desenvolupar aquesta activitat.

Per aquest motiu s'han organitzat a Manresa un seguit d'actes de formació i sensibilització adreçats a la ciutadania, i també, accions de suport als camps. Les incitatives que es duran a terme són les següents:

Del 25 d'octubre al 5 de novembre, es farà una recollida de sabates, roba interior i d'abric per a Lesbos (organitzat per Sabates per a Lesbos). Es recomana no comprar productes, qui pugui cedir material en bon estat que ho faci i sinó és millor fer una aportació econòmica.

Els dies 11, 18 i 25 de novembre, la Casa Flors Sirera acollirà unes sessions formatives (de 19 a 21 h) amb el títol Les persones refugiades no són una amenaça. Com ho expliquem?. Aniran a càrrec de Stop Mare Mortum i SOS Racisme. Estan organitzades pel Programa de Cooperació i Consell Municipal de Solidaritat i són gratuïtes. Aquesta iniciativa vol ser un espai d'intercanvi i de coordinació de futures actuacions del pla de sensibilització, raó per la qual s'anima a tothom a participar-hi.

Durant el mateix mes de novembre, UCFR i Ateneu la Sèquia portaran a terme un taller de teatre antirumors, que tindrà lloc els dies 5, 12, 19, 26 de les 11 a les 14 hores a l'Ateneu La Sèquia. Activitat gratuïta.

Així mateix, del 28 de novembre a l'11 de desembre, l'exposició Refugiats, per què? de FundiPau, organitzada pel Programa de Cooperació i Consell Municipal de Solidaritat, es podrà visitar a la Biblioteca del Casino.

Cal recordar, també, que fins al 3 de novembre ja es pot veure, a l'Espai Rubiralta, la mostra de fotografies del jove Abdulazez Dukham, un noi de 18 anys que va haver de fugir de Síria per la guerra. L'autor fa servir els seu art per expressar tot allò que viu, sent i pensa i per donar veu a les persones que viuen als camps de refugiats a Grècia. L'exposició es traslladarà als Jutjats del 7 al 18 de novembre. Organitza: Programa de Cooperació, CM de Solidaritat i Col·legi d'Advocats.