El Consell Comarcal ha promogut tallers audiovisuals entre joves de cinc instituts

Entre les accions que han fet els estudiants hi ha el rodatge d’anuncis publicitaris alternatius.

Redacció
26 de juny del 2009
Des del mes de febrer d’aquest 2009 el Consell Comarcal del Bages, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col•laboració de les coordinadores Llengua i Cohesió (LIC) de la comarca, ha promogut conjuntament amb l’entitat bagenca enCallades, l’art com a eina, l’execució d’uns tallers audiovisuals per a joves, mitjançant els quals s’han creat espais de reflexió sobre els mitjans de comunicació i els processos de producció d’imatges i els seus discursos.

En aquesta experiència hi ha tingut cabuda 70 joves, d’entre 13 i 16 anys, de cinc municipis diferents del territori (Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet, Moià, Sallent i Súria).

El treball realitzat ha servit per a replantejar certes creences relacionades amb la població estrangera, les relacions home-dona, el sexe, el consum de drogues, el civisme, etc. Des de l’anàlisi dels discursos i les imatges publicitàries, els i les joves han pogut, no només reflexionar, sinó també treballar de manera pràctica per a fer sentir les seves necessitats, els seus desitjos i les seves pors.

Els joves han esdevingut creadors i protagonistes, en llenguatges on ells habitualment tenen un paper de consumidors. Els resultats i el procés de treball d’aquest projecte es poden consultar i comentar a la pàgina http://publicita-t.pbworks.com