Caixa Manresa negocia una fusió amb Sabadell, Terrassa i Manlleu

La Generalitat i el Banc d'Espanya avalarien l'operació.

Redacció
26 de juny del 2009
576_1245172298Relleupresident1
576_1245172298Relleupresident1


Les caixes d'estalvis de Terrassa, Sabadell, Manlleu i Manresa estan en una avançada fase de converses per anar a la seva fusió, segons informa avui el diari La Vanguardia (a la foto, el nou president de l'entitat, Manel Rosell, el dia del seu nomenament). En els propers dies, el projecte seria lliurat al Banco de España. Per la seva part, el govern de la Generalitat veu de forma positiva aquesta operació.

L'inici de les converses hauria estat molt recent, fa uns dos mesos. Les afirmacions del president José Montilla al Parlament, abonant les fusions entre caixes catalanes, només haurien fet que accelerar-lo.

Sempre segons La Vanguardia, el detonant d'aquestes converses va ser la intervenció de Caja Castilla per les autoritats espanyoles. Es dóna per fet que les quatre entitats compromeses en la fusió mantindrien actiives de forma específica les seves respectives àrees d'Obra Social.

L'entitat resultant, en el cas que el procés culminés amb èxit i integrés les quatre entitats esmentades, tindria uns actius d'uns 33.400 milions d'euros, i seria la vuitena més important de l'Estat espanyol. Dins d'aquest conjunt, l'entitat osonenca aportaria uns recursos de 2.630 meur, aproximadament un 7,8% del total conjunt.

- Més info des de La Vanguardia