Sant Joan rep dues bicicletes elèctriques destinades a serveis municipals

La Policia Local i Serveis Territorials faran ús d'aquests dos nous mitjans de transport cedits per la Diputació

Redacció
27 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 16:28h
Amb l'objectiu de seguir treballant en la promoció de la mobilitat tova i de l'eficiència i l'estalvi energètic i mantenir la lluita contra el canvi climàtic a través de la reducció d'emissions de CO2, Sant Joan de Vilatorrada s'ha fet aquest mes d'octubre amb dues bicicletes elèctriques que aniran destinades a serveis municipals. Aquests dos mitjans de transport han estat cedits per la Diputació de Barcelona -a qui l'equip de govern agraeix la seva estreta col·laboració- en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019. 

Els dos vehicles seran utilitzats per la Policia Local i Serveis Territorials amb la finalitat que puguin continuar desenvolupant el seu servei públic de forma eficient, ràpida i professional, a la vegada que es dóna un pas simbòlic en la lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, les bicicletes són respectuoses amb el medi ambient, ja que no emeten CO2 ni fan soroll. A més, el cost per quilòmetre recorregut està molt per sota del vehicle convencional i les seves prestacions són les mateixes que les d'un vehicle de combustió. Ramon Planell, regidor de Gestió i Planificació de Recursos i el Medi Ambient, destaca la importància d'aquesta cessió "per l'efecte exemplificador que des de les administracions locals té sobre la ciutadania, que veu en la bicicleta elèctrica una pacificació del trànsit i un descens de la contaminació acústica i atmosfèrica". 

L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada va tramitar a la Diputació el passat 28 de gener de 2016 la sol·licitud per obtenir dues bicicletes elèctriques per a la Policia Local i Serveis Territorials. El 30 d'agost es va aprovar la cessió; i aquest mes d'octubre, la Junta de Govern Local n'ha aprovat l'acord.