Ramon Casas serà el protagonista del Mercat de Tots Sants de Món Sant Benet

Món Sant Benet acollirà, aquest cap de setmana, la V edició del Mercat de Tots Sants
Món Sant Benet acollirà, aquest cap de setmana, la V edició del Mercat de Tots Sants | MSB
Redacció
26 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:57h
El cinquè Mercat de Tots Sants de Món Sant Benet, que se celebrarà aquest cap de setmana (29 i 30 d'octubre), tindrà com a protagonista la figura de Ramon Casas. Coincidint amb la celebració de l'Any Ramon Casas, amb motiu del 150è aniversari del seu naixement, la fira tindrà com a leitmotiv el pintor català. Així, al llarg de les dues jornades de celebració, hi haurà diverses activitats, per a totes les edats, que tindran a Casas com a rerefons.

Una quarantena de paradistes ompliran la plaça amb productes gastronòmics i artesans durant els dos dies que se celebrarà el mercat (dissabte de deu del matí a vuit del vespre i diumenge de deu del matí a set de la tarda). S'hi podran trobar hortalisses, pa ecològic, vi, cervesa, formatges, embotits, cítrics, xocolata, mel o neules, entre altres productes. A més, hi haurà degustacions gastronòmiques. En paral·lel, a més, el mercat comptarà amb una àmplia varietat de productes artesanals, que aniran des de confeccions de roba a sabons naturals.

Oficis per Casas

La mateixa plaça acollirà, simultàniament, una demostració d'oficis artesanals. El mestre pipaire Joan Pierre Soler, que es dedica a la fabricació de pipes de fumar, farà una picada d'ullet a la figura de Casas i a la seva afició per la pipa; però també el rellotger moianès Joan Pedrals mostrarà la seva feina i repararà en viu objectes de l'època del pintor català.  
Un ferrer que mostrarà l'ofici de la forja, un lutier que fabricarà instruments de corda, un cerer que elaborarà espelmes de cera de verge d'abella, una cistellera que confeccionarà cistells i uns apicultors que construiran una arna tradicional completaran l'oferta que els assistents podran conèixer de primera mà. També participaran les puntaires de Sant Fruitós de Bages, que faran una demostració de puntes al coixí i exposaran alguns dels seus darrers treballs.

Activitats infantils

El cinquè mercat de Tots Sants comptarà amb una àmplia varietat d'activitats per als més petits. En destaca "Pintem de llum Ramon Casas", activitat gratuïta que es farà dissabte de dotze del migdia a sis de la tarda, i on l'artista català tornarà a ser protagonista. A través de projeccions, els infants podran convertir-se en part de les pintures de Casas i modificar-les. El resultat serà una obra fotogràfica personal que formarà part d'un mural que s'anirà creant durant tot el dia.

A més, hi haurà un taller especial familiar, tots dos dies, a les dotze del migdia i a les quatre de la tarda. Sota el títol "Dolços de tardor", els aprenents de cuiners elaboraran diferents postres com ara pastís de carbassa o mousse de castanya. L'oferta d'activitats lúdiques també comptarà  amb un taller de decoració de galetes i, només diumenge, amb un de manualitats en el qual es confeccionaran peixos amb feltre.

Simultàniament, tan dissabte com diumenge, els nens i nenes podran participar en les activitats d'experimentació que han preparat els alumnes del Grau d'Educació Infantil de la Fundació Universitària del Bages (FUB).

La companyia d'animació infantil "De Parranda" serà l'encarregada de dur la gresca a la plaça de Món Sant Benet durant tot el cap de setmana. A més, aprofitant que s'han ampliat els horaris en la darrera de les jornades, l'espectacle de diumenge a la tarda anirà seguit d'una xocolatada popular.

Ramon Casas i la mirada de Júlia

Els amants del modernisme també tindran el seu racó en aquesta cinquena edició del mercat de Tots Sants. S'ha programat de nou l'exitosa visita "Ramon Casas i la mirada de Júlia", que permetrà als assistents endinsar-se en la història del monestir des de la perspectiva de Ramon Casas i Júlia Peraire.

Guiats per la veu del pintor i la seva amant, els participants a la visita a la visita podran prendre part d'un emotiu viatge acompanyats de música i suggeridores videoinstal·lacions, creades especialment per a l'ocasió.

Concurs a les xarxes

Una altra de les novetats d'aquesta edició del mercat de Tots Sants és que les xarxes socials en seran protagonistes. Món Sant Benet ha llançat el concurs #TempsÀnimes a Instagram. 

Així, durant tot el cap de setmana, els visitants podran fer-se selfies i penjar-los a Instagram amb l'etiqueta #TempsÀnimes. Entre els participants, se sortejarà una entrada doble per a la visita "Ramon Casas i la mirada de Júlia".