Roqueta Origen realitza el descubat de la quarta anyada del Vi de Tina

per Redacció, 24 d'octubre de 2016 a les 17:52 |
La família Roqueta al Mas Arboset | Roqueta
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La família Roqueta ha presentat el seu projecte més singular: Mas Arboset i el Vi de Tina. Emmarcat dins de la línia d'investigació Paisatges 1883, amb l'objectiu de recuperar les tècniques de vinificació i varietats de la DO Pla de Bages i transmetre-les al món, Roqueta Origen presenta un projecte experimental pioner centrat en l'elaboració de vi a partir de varietats autòctones en una tina de pedra seca ubicada a la vinya Mas Arboset. En aquesta edició s'han pogut tastar en exclusiva les anyades del Vi de Tina anteriors donant la possibilitat de comparar-les amb la recent premsa de la tina.

Plantada amb ceps de més de 70 anys, la vinya de Mas Arboset compta amb una desena de varietats autòctones, entre les quals destaquen la sumoll, punxó fort, garnatxot, cua de moltó, malvasia de Manresa, mandó, pansera i picapoll, i és única per comptar amb una tina de pedra seca en el seu interior. Aquesta tina, revestida de rajoles on fermenta el most, és una joia patrimonial de l'arquitectura i la viticultura de la zona. Actualment hi ha més de 100 conjunts repartits per tota la denominació, però cap amb les mateixes característiques. El projecte és una mostra de l'esforç de la família Roqueta per mantenir el seu compromís amb el territori i expressar, a través dels seus vins, la singularitat de la terra. 

 

Participació