Incidències ateses per la Policia Local de Sallent el 23 de juny

Queixes diverses d'actituds incíviques, incendi en uns Matolls, incendi en uns horts, tancament preventiu del Parc Municipal, detecció columna de fum, control de Fogueres, baralla a la via pública, alteració de l’ordre públic i actuació amb un menor.

Redacció
24 de juny del 2009
Resum de premsa de la Policia Local sobre fets més destacables:

Queixes diverses envers actituds incíviques
Una finca rural del municipi pateix abocaments d’escombreries diverses que acaben en la seva bassa a l’interior de la finca, evidentment les queixes del seu propietari.

Incendi en uns Matolls
S’encenen uns matolls entre una zona d’equipaments esportius i una riera de la Vila, alertats per un vilatà, es col•labora en l’extinció del petit foc, en el qual ja treballava el personal de l’equipament esportiu. Es considera que la possible causa de l’encesa dels matolls, ha estat un fet fortuït degut al llançament de material pirotècnic.

Incendi en uns Horts
Comunicació d’ un incendi a una zona d’horts de la Vila. Desplaçament al lloc, on es pot comprovar que es tracta d’ una barraca i rastrolls, al lloc es personen dues unitats de Bombers i una del Cos de Mossos d’Esquadra. Aquest incendi queda controlat i extingit immediatament.

Tancament preventiu del Parc Municipal
Es realitza tancament cautelar del Parc Municipal, avançant-se a l’horari establert, a efectes de prevenció pel risc  de possibles incendis dimanants de les activitats pròpies de la revetlla de Sant Joan.

Detecció columna de fum
Es rep avís d’una columna de fum a una zona del municipi, sense definir exactament on es troba.  L’avís es confirma pels Bombers, Cos de Mossos d’esquadra i emergències 112 els quals comuniquen que hi ha una gran columna de fum en una via de circulació. Es presta servei urgent i es determina que la columna de fum te l’origen en una foguera autoritzada, què a l’haver-hi cremant elements de cautxú el fum surt negre. Es realitza control de la zona i romanen al lloc  diversos membres de Protecció Civil-AVES vetllant per la seguretat de la mateixa.

Control de Fogueres
Una patrulla de la Policia Local realitza control i supervisió de les diferents fogueres que cremen, amb motiu de la revetlla de Sant Joan, a diferents punts de la població. Es comprova que a cadascuna d’elles hi ha membres de Protecció Civil-AVES (Agrupació Voluntaris en Emergències i Sinistres) per tal de poder respondre amb rapidesa i solucionar petits incidents que aquestes puguin ocasionar.

Baralla a la via Pública
Diversos veïns d’una plaça del municipi comuniquen que hi ha un grup de joves que es troben agredint a un ciutadà d'origen magrebí. S’assisteix a l’interessat i se l’informa dels seus drets. Vist que aquesta persona no mostra lesions, si bé es troba en estat d’intoxicació etílica, se li aconsella que abandoni el lloc i es dirigeixi al seu domicili ja que no pot donar dades envers l’incident en el qual ha participat.

Alteració de l’ordre públic
Es rep trucada d’un veí del centre urbà informant que hi ha un home que es troba increpant a tothom que passa pel seu costat. Es tracta de la víctima de la baralla anterior, que mostra un  cop al cap amb un tall al front, refusant atenció sanitària, i degut al seu estat ebri, se l’acompanya al seu domicili.

Actuació amb un menor
Conflicte familiar per la conducte d’un menor. El comportament d’un menor fa que els seus pares es puguin plantejar la renuncia de la seva custòdia, en l’àmbit jurídic pertinent. No veient-se en cor de reconduir el comportament del fill, una mare el fa fora de casa. Cal servei de mediació familiar per tal de cercar un clima de convivència i per la protecció legal del menor.

Informació actualitzada a la web de la Policia Local de Sallent.