Reclamen al Govern que garanteixi la subrogació dels treballadors de Bages Exprés

Els treballadors de la línia de bus de Manresa a Barcelona, en vaga des del passat dilluns, s'han reunit aquest dimecres amb els grups parlamentaris en una reunió convocada per ICV Manresa i Catalunya Sí que es Pot

Treballadors de Bages Exprés al Parlament de Catalunya
Treballadors de Bages Exprés al Parlament de Catalunya | ICV
Redacció
19 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 20:04h
Catalunya Sí que es Pot reclama al Govern de la Generalitat que intervingui en el conflicte laboral a la línia de bus Manresa – Barcelona, defensi els drets dels treballadors i en garanteixi la seva subrogació amb el canvi d'empresa concessionària. Així ho han remarcat els diputats de Catalunya Sí que es Pot Hortènsia Grau i Marc Vidal després de reunir-se aquest dimecres al migdia amb els treballadors de la línia que es troben en vaga des del passat dilluns amb qui s'han compromès a intercedir i traslladar aquestes peticions aquest mateix dimecres al Departament de Territori i el de Treball, Afers Socials i Famílies. 

Catalunya Sí que es Pot i ICV Manresa, que ha facilitat la reunió amb els treballadors, creuen que "és inexplicable i incomprensible que tal com estableix el conveni col·lectiu del sector no es realitzi de manera automàtica la subrogació". I remarquen, "és més inexplicable la inhibició del Govern de la Generalitat i que no hagi participat de la segona trobada de mediació entre treballadors i empresa". 

En aquest sentit han registrat preguntes al Govern i li reclamen que "no oblidi que és el titular de la línia, que és per tant el Govern qui marca les condicions del serveis i és el Govern qui pot exigir a la nova empresa concessionària, Hispano Igualadina, que subrogui els 14 treballadors de la línia de bus entre Manresa i Barcelona". 

A la trobada amb els representants dels treballadors realitzada aquest migdia al Parlament hi han participat els diputats de CSQEP, Hortènsia Grau i Marc Vidal; la coordinadora d'ICV al Bages, Laura Massana; el conseller comarcal d'ICV, Albert Marañón; i representants dels grups parlamentaris de Junts pel Sí, el PSC i C's.