Els impagaments de la constructora poden deixar les obres a Correus a mitges

Assignia deu tres pagues als treballadors i les empreses auxiliars es neguen a treballar sense cobrar a l'avançada | A les oficines centrals que l'empresa té a Madrid la plantilla està de vaga

Obres de millores a Correus pendents de pintar
Obres de millores a Correus pendents de pintar | NacióManresa
19 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:04h
Les obres de rehabilitació, millora i modernització que va emprendre Correus a Manresa fa nou mesos estan a un pas de quedar-se a mitges davant els incompliments continus que l'empresa encarregada de tirar-les endavant, Assignia, té amb els seus treballadors, a qui deu tres mensualitats i les dietes des del primer dia.

L'empresa catalana Assignia, que en el seu dia va ser el principal espónsor del Bàsquet Manresa, viu les seves hores més dolentes. A Madrid el comitè d'empresa ha convocat vaga i es concentraran properament a la Puerta del Sol. Al Bages, la situació de l'empresa també té repercussió. Concretament a les obres de rehabilitació, millora i modernització de les oficines de Correus. Unes obres que hores d'ara es troben a mitges i que han quedat gairebé aturades perquè totes les empreses auxiliars que hi han de treballar es neguen a fer-ho si no cobren per endavant. Això passa des dels fusters als pintors passant per l'empresa que ha de recollir el contenidor que hi ha al pati exterior.

També passa amb els treballadors, un encarregat i un paleta, que són els que queden i que van fent pedaços que "sense anar amb presses, ens donaran com a molt per a 15 dies". Després no tindran feina. Denuncien que l'empresa els deu el 80% de la paga d'estiu, i les nòmines senceres d'agost i setembre. A part hi ha també part de les hores extres que per la feina havia de fer -ara ja no les fa- i les dietes des del primer dia. "Tinc cotxe d'empresa, però des de fa nou mesos que no m'han donat ni per benzina ni per res", assegura l'encarregat.

De fet, l'encarregat no hi veu cap solució, ja que és conscient pel què li arriba d'altres punts que l'empresa no paga enlloc. La situació pot ser definitiva si Correus decideix finalment executar l'aval d'obra a Assignia per incompliment del contracte.