Correus acumula més de 20.000 cartes per repartir a Manresa

La falta de personal, per baixa o vacances no cobertes, provoca que 14 de les 38 zones de repartiment no tinguin servei diari

Part de les postades de Correus, avui a Manresa
Part de les postades de Correus, avui a Manresa | CGT
18 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 19:59h
L'oficina de Correus a Manresa acumula més de 1.500 paquets i certificats, i més de 20.000 cartes ordinàries pendents de repartir a causa de les baixes de repartidors que pateix, un 34% aproximadament de la plantilla, algunes per malaltia i altres per trobar-se de vacances. El fet que des de la zona regional 3 que cobreix tot el nord-est de la península, el personal per cobrir aquesta situació arriba tard i malament, no ha fet més que agreujar la situació que viu l'empresa pública des de primers d'octubre i que s'allargarà, segons ha assumit el mateix cap de repartiment de Manresa, fins a novembre, que és quan tornen alguns treballadors de les vacances.

Ara mateix, de les 38 zones amb que està dividida Manresa, a 14 no s'hi pot donar servei diari de correspondència per falta de repartidors. El servei que es dóna en aquestes zones es pot fer allargant la ruta habitual dels altres carters, o fent sortides expresses, algunes d'elles directament amb moto, per no acumular cartes, paquets i certificats a l'oficina. A primers de mes es calculava que hi havien endarreriments de fins a 10 dies.