Democràcia Municipal proposa a l'Ajuntament fer boicot a Regió7 mentre accepti anuncis de prostitució

En una moció que presentarà en el proper ple, el grup vinculat a Podem exigeix que l'Ajuntament no insereixi cap anunci al diari mentre continuï acceptant publicitat que fomenti "l'explotació sexual d'éssers humans"

Redacció
17 d'octubre del 2016
Actualitzat el 18 d'octubre a les 12:11h
Anuncis de prostitució apareguts a Regió7 aquest dilluns 17 d'octubre
Anuncis de prostitució apareguts a Regió7 aquest dilluns 17 d'octubre | Pere Fontanals
El grup municipal de Democràcia Municipal, vinculat a Podem, presentarà en el ple d'octubre que se celebra aquest dijous una proposició per combatre "l'explotació sexual d'éssers humans" i el tracte publicitari que encara li donen molts diaris de l'Estat espanyol que, en el cas de la Catalunya Central es pot veure en el Regió7.

La moció assegura que els anuncis a la premsa fomenten "l'anonimat, el qual és aprofitat per algunes màfies, per explotar sexualment a éssers humans". Alhora, recorda que "la majoria dels països del nostre entorn ja s'han eliminat els anuncis de serveis sexuals" i considera que és hora que "també la ciutat de Manresa se sumi a aquesta mesura", combatent la "impunitat que existeix en aquesta conducta, que atempta contra la dignitat de les persones i vulnera tots els seus drets", ja que, consideren, de forma majoritària, "qui paga aquests anuncis, són les màfies d'explotació sexual presents a la ciutat".

Democràcia Municipal és conscient que la legislació sobre la publicitat de la prostitució és "un debat obert" que no es pot regular des de l'Ajuntament. Per una altra part, considera que les "oligarquies" propietàries de la informació a Catalunya i l'Estat espanyol "han exercit intenses pressions als diferents governs perquè aquest aspecte no fos regulat". Però també recorda que "el dia 1 de gener de 2009 el Pla Integral en contra de la tracta, va instar als diaris a eliminar aquest tipus de publicitat de les seves pàgines".

La moció continua recordant que a casa nostra, el Regió7 "participa avui també d'aquest modus vivendi denigrant i humiliant per les dones que són obligades a prostituir-se". És per això que la proposició exigeix a l'Ajuntament de Manresa i a totes les empreses i institucions públiques de la Ciutat "que prescindeixin de la contractació dels serveis publicitaris i comunicatius d'aquest diari en tant en quant no elimini definitivament els anuncis de prostitució de les seves planes", per compromís municipal "amb els valors de llibertat, civisme, democràcia i igualtat que van inspirar la seva fundació [la de Regió7]", i per una "simple qüestió de dignitat i seriositat institucional".

El grup vinculat a Podem recorda que "dues de les últimes batudes en contra de la tracta d'éssers humans a la nostra ciutat, una al C/ Arquitecte Gaudí, local publicitat al diari Regió 7 com a Mimosas, i l'altre al C/Martí i Julià, publicitat al diari Regió 7 com a Gatitas, van acabar amb la detenció del propietari dels locals Ramón V.S per obligar, presumptament, a exercir la prostitució a tres persones migrants, per pagar unes suposades taxes de transport, transformant així les persones en mercaderia i trepitjant els drets humans d'aquestes".