L'Ajuntament atorga una subvenció de 57.000 euros a l'AVV de les Escodines

Carme Carrió, presidenta de l'AVV Escodines, i Valentí Junyent, alcalde de Manresa
Carme Carrió, presidenta de l'AVV Escodines, i Valentí Junyent, alcalde de Manresa | AjM
Redacció
17 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:08h
L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i la presidenta de l'Associació de Veïns i Veïnes de les Escodines, Carme Carrió, han signat aquest dilluns el conveni de col·laboració per a l'any 2016 entre el consistori i l'entitat veïnal amb l'objectiu de continuar fomentant i impulsant activitats socials i culturals en el barri per millorar la qualitat de vida dels veïns. L'acte de signatura ha comptat també amb la presència del tinent d'alcalde i regidor d'Habitatge i Barris, Joan Calmet; i dels representants veïnals Carme Quintana i Pascual Romeo.

Segons l'acord signat, l'Ajuntament de Manresa atorgarà una ajuda econòmica en concepte de subvenció d'un import de 57.448 euros adreçats a la realització del Conveni Marc d'Escodines, que inclou el Pla de Desenvolupament Comunitari (PDC), la dinamització de la biblioteca veïnal Jaume Perramon i per a la celebració de les festes tradicionals de les Enramades.

Eixos de treball comunitari a les Escodines

El Pla de Desenvolupament Comunitari de les Escodines treballa des de fa anys en diferents eixos principals: Dinamització comunitària, Pol de Cultura, Biblioteca Veïnal, Programa de dinamització del col·lectiu de la Gent Gran, Tradició i Difusió.

L'eix de Dinamització comunitària té com a objectiu enfortir el teixit associatiu del barri, fomentant el treball en xarxa, impulsant plataformes de treball, de col·lectius i projectes; promovent grups d'afinitat o d'interès en diferents àmbits, que s'autoorganitzin i emprenguin accions de caire comunitari; propiciant la creació d'espais que facilitin les relacions interpersonals a fi de promoure la convivència i superar fractures socials. Dins aquest eix és important destacar el projecte Sortim al carrer, una iniciativa que a través de la figura d'un educador social de barri, vol fer un acostament directe a gent jove entre 13 i 19 anys, promovent una acció preventiva en relació aquest col·lectiu per debilitar els factors de risc d'exclusió social.

El Pol de Cultura treballa amb l'objectiu d'oferir un espai de participació, comunicació, prevenció, formació i solidaritat de tots els col·lectius que conviuen al barri, afavorint l'intercanvi cultural, potenciant l'accés al coneixement i la igualtats d'oportunitats. En definitiva, ajudar a tothom que tingui ganes d'aprendre però que, per qüestions personals, socials i econòmiques no han pogut assolir els nivells culturals desitjats.

Un altres dels eixos de treballs és la Biblioteca veïnal Jaume Perramon, que té per finalitat potenciar la cultura de proximitat per als veïns i les veïnes de totes les edats, per promoure la lectura i estima als llibres en un espai de dinamització cultural i de convivència entre els col·lectius del barri. La biblioteca és oberta tres hores al dia, de dilluns a divendres.

El programa de Dinamització del col·lectiu de Gent Gran té l'objectiu d'oferir un espai de participació, comunicació, prevenció, formació i solidaritat de tots els col·lectius que conviuen al barri; facilitar espais per a la convivència i les relacions interpersonals, a través de tertúlies, jocs de taules,..; organitzar activitats de caràcter cultural i lúdic; detectar situacions de risc que afectin a persones grans que requereixen intervencions en l'àmbit dels serveis socials; dinamitzar el Club de Jubilats i incrementar-ne el nombre d'usuaris; i col·laborar amb altres casals de gent gran de la ciutat, tant pel que fa a les activitats lúdiques, com pel tractament i avaluació de necessitats i problemàtiques.

El cinquè eix és el de la Tradició, que té per finalitat mantenir i organitzar les festes tradicionals de les Enramades amb la participació del màxim nombres de veïns i veïnes, entitats del barri i la ciutat; per preservar la memòria històrica del barri i vetllar per un bon clima comunitari i solidari.

El darrer eix de Difusió, està adreçat a la voluntat de l'Associació de tornar recuperar l'edició de la revista del barri perquè es considera que seria una bona eina per donar a conèixer la tasca que fa l'entitat veïnal, ajudar a fomentar la cohesió veïnal i a promoure la participació.