Xavier Rodríguez i Anna Rovira s'adjudiquen la Cursa de Muntanya de Castelltallat

La cursa ha estat molt ràpida, amb bon ambient i ha promogut la identitat territorial i rural de la comarca

Sortida de la Cursa de Muntanya de Castelltallat
Sortida de la Cursa de Muntanya de Castelltallat | Marc Ribas
Redacció
16 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 23:15h
Xavier Rodríguez s'emporta la segona prova del Campionat Maqui, que s'ha disputat aquest diumenge a Castelltallat amb un temps de 52 minuts i 44 segons, seguit per Jordi Cunill amb 52 minuts i 50 segons i en tercera posició Marc Boixader amb 53 minuts i 16 segons.

En categoria de dones, l'atleta de Moià Anna Rovira domina de principi a fi tota la cursa amb un temps de 1hora i 16 segons. En una final ajustada, la segona posició s'ha decantat per l'atleta de Santpedor Iolanda Garcia amb 1h 1m i 20 segons, i en el tercer graó ha uqedat Marta Comas de Manresa amb 1h 20minuts i 26s

Xavier Rodríguez passa a encapçalar el Campionat Maqui seguit de molt a prop per Marc Boixader. En dones, Anna Rovira ha sigut dominadora de les dues primeres curses d'aquest 2016, seguida per Iolanda Garcia que porta dues segones posicions. 

La cursa ha estat molt ràpida, amb bon ambient i ha promogut la identitat territorial i rural de la comarca.  El temps ha estat magnífic, amb sol i una mica de vent per refrescar la suor dels 120 corredors/es vinguts majoritàriament de les comarques del Bages, Berguedà, Solsonès i Osona.

La cursa ha començat puntual, i ha estat, per les característiques del traçat de Castelltalalt, ràpida i amb fort ritme al capdavant. Això ha fet que els primers s'hagin plantat a meta en 50 i pocs minuts. A partir d'aquell moment, els participants han arribat esglaonadament a Castelltalalt. La cursa ha transcorregut sense cap incidència.

La cursa de Castelltallat ha acabat al migdia amb un esmorzar com és habitual en totes les curses del Campionat Maqui. Mentre els participants degustaven l'entrepà de botifarra (o vegetal) s'ha procedit a l'entrega de trofeus i al sorteig del material cedit per les empreses col·laboradores. 

La tercera cursa del Campionat Maqui serà als Tossals a l'Espunyola (Berguedà), el 6 de novembre. En aquesta cursa, es podrà escollir entre dos circuits, un de 14km i un altre de 25km a 1500m d'altitud. Les inscripcions estan obertes via web a campionatmaqui.com/tossals.
 

Classificacions