Serveis mínims del bus Manresa - Barcelona: 6 trajectes per sentit els laborables i 3 els festius

La Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat ha informat, a més a més, que Hispano Igualadina endarrereix l'assumpció del servei, que no es concretarà fins a la segona quinzena de novembre

Un autobús del servei Bages Exprés, a l'estació de busos de Manresa
Un autobús del servei Bages Exprés, a l'estació de busos de Manresa | Pere Fontanals
15 d'octubre del 2016
Actualitzat el 17 d'octubre a les 9:12h
Empresa i treballadors ja han concretat els horaris dels serveis mínims de la línia d'autobús entre Manresa-Olesa-Barcelona (Bages Exprés) que entraran en funcionament el proper dilluns, 17 d'octubre, de manera indefinida. La línia quedarà amb 6 serveis d'anada i 6 de tornada els dies laborables, i 3 en cada sentit els dissabtes i festius. Divendres es va fer públic que la Generalitat marcava uns serveis mínims del 40% en hora punta (6.30-9.30h) i del 20% en la resta d'horari, els dies laborables, i d'un 33% en dissabtes i festius. Després de fer-se públics aquests percentatges de serveis mínims, CCOO va assegurar que potser no els podrien garantir.

Per una altra part, la Direcció General de Transports i Mobilitat ha traslladat a la representació dels treballadors de la UTE que actualment presta el servei, que Hispano Igualadina endarrerirà l'entrada en funcionament de la seva concessió, i que no podrà concretar la data d'entrada fins a la segona quinzena de novembre, en comptes del dia 1, que era el que inicialment estava previst.

Tal i com va avançar NacióManresa, la vaga indefinida que ha convocat CCOO en la línia de transport de passatgers en autobús Bages Exprés, es deu al fet que el TSJC i el Tribunal Suprem van donar la raó a Hispano Igualadina en el contenciós administratiu que havia presentat contra la concessió que, inicialment, s'havia adjudicat a una UTE formada per Castellà, Julià i Alsina Graells. En compliment de la sentència, el canvi de servei havia de produir-se el proper 1 de novembre, tot i que ara s'ha endarrerit, i Hispano Igualadina ja havia anunciat que no acceptava la subrogació dels 14 xofers que actualment fan el trajecte, de manera que es quedarien al carrer.
 

Horaris dels serveis mínims