El xofer als usuaris entre llàgrimes: «Disculpeu-nos les molèsties que us causarem a partir de dilluns»

Els 14 treballadors de la UTE que fa el servei de bus Manresa-Barcelona no seran assumits per la nova concessionària i els perilla la indemnització i els papers per cobrar l'atur

Un autobús del servei Bages Exprés, a l'estació de busos de Manresa
Un autobús del servei Bages Exprés, a l'estació de busos de Manresa | Pere Fontanals
14 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 19:50h
Aquest divendres a les 6.50h del matí. A la plaça Valldaura. A la línia de bus Manresa-Olesa-Barcelona. Abans d'engegar, el xofer s'ha aixecat tot agafant en micro i ha explicat la terrible situació laboral amb que es troben els 14 conductors de la concessionària d'aquesta línia, una UTE formada per Julià, Alsina Graells i Castellà. El TSJC va sentenciar que l'adjudicació del contracte de la línia a aquesta UTE s'havia realitzat malament i que s'hauria d'haver donat a Hispano Igualadina, del Grup Monbus, que havia estat exclosa del concurs per la Generalitat perquè l'oferta econòmica d'aquesta "presentava valors anormals o desproporcionats". Posteriorment, el Tribunal Suprem ratificava la sentència del TSJC.

I ara, amb el canvi de concessió el proper 1 de novembre, Hispano Igualadina no assumirà els treballadors, de manera que tots plegats es quedaran al carrer. O pitjor que això, es quedaran "en els llimbs", ja que com explicava el representant de CCOO a transport de viatgers, José Villares, "la UTE que té el servei actualment no els fa fora i els lliurarà una comunicació de la subrogació del seu contracte a favor d'Hispano Igualadina, com diu l'estatut del Treballador en un cas de concessió pública, però Hispano Igualadina no es vol fer càrrec d'ells perquè pretén treballar amb xofers més novells amb uns sous més baixos". O sigui, si res no canvia, el proper 1 de novembre els 14 treballadors es quedaran sense feina, però ningú no els haurà fet fora, de manera que no cobraran indemnització ni tindran els papers per optar a cobrar l'atur.

"Fem vaga perquè l'1 de novembre ens quedarem sense feina per un canvi en una concessió administrativa", explicava el xofer als usuaris. I ja amb el nus a la gol·la, pràcticament plorant els demanava "disculpeu-nos les molèsties que us causarem a partir de dilluns". A l'arribada a Barcelona la majoria d'usuaris s'acomiadaven solidaritzant-se amb la seva lluita i desitjant-los sort.

Els treballadors de la UTE es concentraran el proper dilluns a les 7.30h del matí a l'Estació d'Autobusos de Manresa.