Cardona fa història amb un concorregut «Rèquiem» mozartià

L'Orquestra i el Cor Unesco de Barcelona van protagonitzar el concert en el marc de la celebració del 75è aniversari del retorn de les relíquies dels Sants Màrtirs a Cardona

L'Orquestra i el Cor Unesco de Barcelona interpretant Mozart a Cardona
L'Orquestra i el Cor Unesco de Barcelona interpretant Mozart a Cardona | GSMC
Redacció
14 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:36h
El passat dimecres les voltes gòtiques de l'església de Sant Miquel van ressonar com poques vegades amb la colpidora música del Rèquiem mozartià interpretat pel centenar músics i cantaires que integraven l'Orquestra i el Cor Unesco de Barcelona. 

Després d'una càlida benvinguda a càrrec de Mn. Antoni Guixé, qui va contextualitzar la celebració d'aquest excepcional concert dins el marc de les celebracions del 75è aniversari del retorn de les relíquies dels Sants Màrtirs a Cardona i va agrair la suma d'esforços i complicitats de nombroses persones, entitats i institucions per tal de fer-lo possible, els incisius acords del primer moviment de la missa de difunts inacabada de W. A. Mozart van començar a sonar amb una punyent intensitat expressiva sota l'experimentada batuta del mestre Gonçal Comellas. Ben aviat, a banda del cor i l'orquestra, es van lluir també els quatre solistes de la vetllada, Maria Mateu (soprano), Laura Vila (mezzo), Beñat Egiarte (tenor) i Pau Bordas (Baix), amb una interpretació més que reeixida. 

El públic que omplia la nau va seguir amb atenció reverent i amb visibles signes d'emoció, en diferents passatges, la interpretació de l'obra de poc més d’una hora de durada. Al finalitzar, el batlle cardoní, Ferran Estruch, va fer entrega d'un obsequi al mestre Comellas i, tot seguit, la Coral Cardonina es va sumar a la interpretació del cèlebre Ave verum corpus mozartià com a propina. El públic, entusiasmat i plenament agraït, va premiar als intèrprets amb una sonora ovació dempeus de llarga durada.  

D'aquesta manera, la vila cardonina, se sumava al cicle musical impulsat per la Fundació Música Solidària, el BBVA CX i la Fundació Antigues Caixes Catalanes amb la voluntat d’unir música, solidaritat i compromís amb les persones i el territori; essent aquest el 18è concert d’aquest cicle en benefici de Càritas Catalunya que, prèviament, ha tingut com a seu escenaris emblemàtics com ara la basílica de Montserrat, el Reial Monestir de Santes Creus, els monestirs de Ripoll i Sant Cugat o les catedrals de Terrassa, Tortosa, Sant Feliu de Llobregat, Girona i La Seu d’Urgell, entre d'altres. 

Aquest cap de setmana, Cardona acollirà els actes de cloenda de la commemoració dels seus patrons, amb la inauguració dels finestrals gòtics i els nous vitralls, el dissabte (21.00h), i la celebració d'una concorreguda processó i una missa solemne presidida per tres bisbes, la tarda de diumenge (17.30h).
Arxivat a