Un monistrolenc s'enfronta a 23 anys de presó per l'assassinat del seu excap

La víctima, el gerent d'una empresa d'Esparraguera, va rebre 41 ganivetades després de ser atacat a l'interior del seu cotxe

Redacció
14 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:03h
Empresa Embalajes Barrio, a Esparraguera
Empresa Embalajes Barrio, a Esparraguera | GSV
Un veí de Monistrol de Montserrat de 48 anys s'enfronta a 23 anys de presó en el judici que se celebrarà a l'Audiència de Barcelona la setmana entrant per l'assassinat de Daniel Barrio Grau, gerent de l'empresa d'Esparraguera (Baix Llobregat) Embalatges Barrio, el gener de 2014. Segons sosté l'argumentari del fiscal, l'acusat va interceptar el cotxe de la víctima quan arribava a l'entorn de l'empresa, s'hi va acostar i de forma sobtada el va agafar per treure'l del cotxe mentre l'atacava amb el ganivet. Un cop va aconseguir treure'l del vehicle, va seguir atacant-lo fins a causar-li 41 ferides de ganivet.

Segons l'escrit de l'acusació, els precedents es remunten a 2008 quan l'acusat va decidir desixar de treballar a l'empresa Embalatges Barrio i va exigir una compensació econòmica que l'empresa no va considerar assumibles. Un cop fora de l'empresa, extreballador i gerent van tenir diverses divergències que van passar pels jutjats. A part de procediments laborals, entre les causes que es van jutjar també hi havien amenaces que l'acusat havia fet a l'empresari. Malgrat tot, aquests desencontres van finalitzar el 2010, i l'extreballador ja no va establir cap nou contacte amb el gerent fins, pressumptament, el dia de l'assassinat.

L'acusat s'enfronta a 23 anys de presó per l'assassinat de la víctima, amb els agreujants de traidoria i acarnissament. El fiscal considera que la víctima, al quedar-se tancat a l'espai de conducció del seu cotxe no va tenir possibilitats per defensar-se o fugir. També afegeix que l'agressor va provocar-li un sofriment innecessari com a conseqüència de les nombroses ganivetades, fins que va causar-li la mort per les lesions en els pulmons que van provocar a la víctima una insuficiència respiratòria.

Durant el judici hi declararan diversos testimonis dels fets, un d'ells directe, i també responsables d'una gran superfície on l'acusat va fugir després d'obligar un camioner que el portés i on va causar aldarulls i va assumir haver comès el crim.