La Fira d'ONGD dóna el tret de sortida, dissabte, a la Manresa Solidària

Les ONG estaran acompanyades de diverses activitats i actuacions musicals a la plaça Sant Domènec

Redacció
14 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 10:33h
Aquest dissabte 15 d'octubre comença la Manresa Solidària que, com cada any, arrenca amb la Fira d'ONGD a la plaça Sant Domènec. Una fira dedicada a les ONG de la ciutat que es dediquen al desenvolupament i que tenen en aquesta jornada la oportunitat d'explicar els seus projectes a la ciutadania.

La fira també albergarà actuacions de música i dansa amb grups locals i grups internacionals. Xaldiga i T'embolica la Troca, seran la representació bagenca amb música participativa i per fer pensar. La música kurdsiriana de Gani Mirzo Band, posarà el toc internacional.

Gani Mirzo és un reconegut músic que actualment és professor de l'Escola de Música de la ciutat comtal i professor de flamenc del Liceu. Mirzo és solidari amb els seus compatriotes i, per això, els beneficis del seu últim disc Kampo Domiz són destinats al camps de refugiats de Domiz (Kurdistan iraquià).

En cas de pluja, el concert de Gani Mirzo, a ¾ de 8 del vespre, es farà a la sala de la Plana de l'Om.

També hi haurà una mostra del taller de dansa social amb creacions pròpies de suport a les persones refugiades, un sopar cuinat per una persona refugiada de Colòmbia, i beneficis dels quals aniran a l'Associació Catalana per la Pau (ACP).

El mateix dissabte 15 a ¾ de 10 del vespre a la sala de la Plana de l'Om es projectarà el documental Astral de la productora Salvados del televisiu Jordi Évole. Les entrades, recaptació de les quals anirà íntegrament a l'ONGD ProActiva Open Arms, es podran comprar anticipadament a partir de les 5 de la tarda al punt d'informació instal·lat a la plaça.

En paral·lel, durant la Fira de dissabte a la tarda, hi haurà en el mateix emplaçament, tallers, botiguetes d'artesania, comerç just, i un espai de tertúlia per donar contingut a diferents problemàtiques socials actuals, com els refugiats a Ruanda o les persones refugiades internes a Colòmbia. Durant la fira també hi haurà un punt de recollida d'smartphones dins el projecte Alarmphone per a migrants en ruta.

El cap de setmana solidari, continuarà amb una proposta el diumenge 16 a les 11 del matí amb l'itinerari guiat El camí del respecte. El punt de sortida serà l'estàtua de l'Acollida (plaça Fius i Palà), i cal anar amb calçat còmode i ganes de mirar la ciutat des de la realitat de les persones que hi han viscut o viuen actualment. Es tracta d'una proposta en el marc del projecte Manresa 2022.

Tot plegat, una suma d'activitats que amb el lema d'enguany, I tu, què sembres?, conviden a la reflexió personal per prendre consciència sobre el que cada un fa per fer del món un lloc més just i sostenible.


Més informació