La Facultat de Medicina de la UVic-UCC, a un pas d'estrenar-se el curs 2017-2018

El Consell Universitari de Catalunya ha acordat aquest dijous iniciar els tràmits perquè el grau en Medicina s'inclogui a la programació acadèmica universitària del curs vinent

Redacció Osona.com
13 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:47h
La Clínica Universitària de la FUB serà un dels elements clau de la Facultat de Medicina
La Clínica Universitària de la FUB serà un dels elements clau de la Facultat de Medicina | UManresa
La Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) ha acordat aquest dijous impulsar els tràmits per aconseguir que el nou grau en Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) s'inclogui en la programació acadèmica universitària del curs 2017-2018.

Segons informa la universitat, els tràmits per a la validació del nou pla d'estudis i la creació de la nova Facultat de Medicina es realitzaran durant els propers mesos amb la voluntat que la primera promoció d'alumnes comenci les classes a partir del mes de setembre del 2017.

El projecte no té un espai concret per impartir les classes. Per això  la nova facultat s'ubicarà al complex de Can Baumann, que actualment acull el Campus de Ciències de la Salut i Benestar de Vic, on ja s'ofereixen els estudis d'Infermeria i Fisioteràpia. Els estudis, però, tindran també una unitat docent a Manresa, a les instal·lacions de la FUB i a la Clínica Universitària.

Tal com informen des de la universitat, es tracta d'una oferta acadèmica amb un model pedagògic innovador que situa el pacient en el centre de tot el procés de formació de metges polivalents. Tindrà l'anglès com a llengua vehicular i una oferta docent molt vinculada a la xarxa assistencial del territori.

El projecte preveu crear més de 200 llocs de treball directes i indirectes i que generarà un creixement del PIB de les comarques d'Osona i el Bages d'un 0,3%. Segons la universitat, és un projecte amb vocació internacional i supramunicipal que permetrà atreure coneixement i talent a la Catalunya central.

Diferents ajuntaments com el de Vic, Manresa, Ripoll, Olot o Manlleu van aprovar mocions de suport al projecte de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC.