Un lustre de solitud de la caserna de la Guàrdia Civil de Manresa durant el Dia de la Hispanitat

Per cinquè any consecutiu el cos va celebrar el dia de la seva patrona, la Verge del Pilar, del 12 d'Octubre, prèviament a la data assenyalada i amb un quòrum més selectiu

12 d'octubre del 2016
Actualitzat el 13 d'octubre a les 15:09h
Caserna de la Guàrdia Civil de Manresa, aquest 12 d'octubre
Caserna de la Guàrdia Civil de Manresa, aquest 12 d'octubre | Pere Fontanals
Per a la caserna de la Guàrdia Civil de Manresa aquest dimecres, 12 d'octubre, és un dia normal, com qualsevol altre diumenge o festiu de l'any. Lluny queden les celebracions que s'hi feien per celebrar el dia de la patrona Verge del Pilar, que coincideix amb el Dia de la Hispanitat, ara fa un lustre amb representants institucionals, polítics, cívics i d'altres cossos de seguretat i emergències.

Des que el capità Francisco Soto es va fer càrrec de la prefectura del cos a Manresa, l'any 2012, la celebració s'ha traslladat uns dies abans de la festivitat i les invitacions s'han cursat de manera més selectiva. Així, doncs, els actes de la patrona de Guàrdia Civil i del Dia de la Hispanitat es va celebrar a Manresa, enguany, el passat dilluns 10 d'octubre.

La festa va consistir en una missa a la Seu de Manresa i posteriorment, es va fer l'acte institucional a la caserna de la Guàrdia Civil. L'alcalde, Valentí Junyent, va disculpar la seva presència i va delegar en la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez. Els grups polítics municipals no van ser convidats.

L'última vegada que la Guàrdia Civil de Manresa va celebrar el dia de la Verge del Pilar el mateix 12 d'octubre va ser l'any 2011. L'acte institucional va estar marcat per les declaracions que el llavors president del grup municipal de PxC, Albert Pericas, havia fet dies abans celebrant la mort de Mustapha el Marrakchi després d'una detenció dels Mossos d'Esquadra. Albert Pericas va assistir als actes que es van fer a la comissaria de la benemèrita i va ser reprès per regidors d'altres grups polítics.