El sindicat de policies denuncia les diferents «vares de transparència» del govern respecte del seu personal

El president d'SPPM-Cat, Joan Pujols, critica que "s'hagin obert diligències i s'hagi fet públic tan ràpid el cas, quan en un cas recent similar -en referència a l'examen falsificat- s'hagi fet tot el contrari" | Reclamaran que l'Ajuntament es personi contra la conductora demandant tan bon punt l'agent quedi absolt

11 d'octubre del 2016
Actualitzat el 12 d'octubre a les 16:07h
El sindicat policial SPPM-Cat de la Policia Local de Manresa està "molt disgustat" amb les diferents "vares de transparència" que mostra el govern de Manresa a l'hora d'anunciar i tractar conflictes del personal "depenent de si són agents de la policia o d'una altra àrea de l'Ajuntament". Ho fa en referència al comunicat que ha fet públic l'Ajuntament en referència a l'obertura de diligències internes sobre un agent de la Policia Local acusat de falsificar una multa.

El president del SPPM-Cat a l'Ajuntament, Joan Pujols ha denunciat a NacióManresa, que "no fa ni una setmana que es va fer públic un altre cas del personal de l'Ajuntament -en referència al cas de l'examen falsificat- que es va conèixer gràcies a l'aparició en la premsa després de mesos intentant ocultar-lo". En canvi, ha seguit, quan l'afectat és un policia "es fa un comunicat a tots els mitjans tot just quan n'han tingut coneixement".

El fet que s'hagin obert diligències internes per tal d'aclarir què ha passat amb la suposada multa falsificada per l'agent és, també, "un altre greuge important respecte a l'altre cas". "En l'altre cas l'Ajuntament va anunciar que aturava l'expedient informatiu perquè el tema està judicialitzat, però en el del policia no s'està d'anunciar públicament l'obertura de diligències, malgrat que el cas està essent investigat per l'Audiència Provincial de Barcelona", s'ha exclamat Pujols.

El president del sindicat s'ha mostrat convençut que el company "serà absolt", ja que "hi ha altres agents que corroboren la infracció de la conductora" i "perquè no és la primera vegada que tenim un enfrontament similar amb aquesta persona". Quan això passi, l'SPPM-Cat reclamarà a l'Ajunrament que doni la "mateixa difusió" a la seva absolució "que la que ha corregut a donar avui als mitjans".

Segons ha explicat Pujols, el sindicat està preparant una instància que entrarà en el registre municipal per mostrar el seu disgust amb l'actitud del govern i reclamar que quan finalitzi el judici es doni difusió de la sentència i que l'Ajuntament es personi contra la demandant per falsa denúncia.

Finalment, Pujols ha lamentat que "l'Ajuntament faci servir l'obertura de diligències per respondre les legítimes queixes que vàrem exposar per l'endarreriment dels canvis en les valoracions dels llocs de treball". Cal recordar que l'SPPM-Cat va ser el primer que va posar el crit en el cel quan el govern els va explicar que havia de fer de nou totes les valoracions de llocs de treball després que la Diputació els tombés les que havia fet fins llavors. Posteriorment, la junta de personal i el comitè d'empresa va fer seva la queixa.