Sant Joan retrà homenatge al món tèxtil i de pagès amb la Fira Embarrats

L'Ajuntament organitza els dies 29 i 30 d’octubre la quarta edició d'aquesta festa ambientada a principis del segle XX

Redacció
11 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 15:22h
La Fira Embarrats torna a finals de mes a Sant Joan de Vilatorrada
La Fira Embarrats torna a finals de mes a Sant Joan de Vilatorrada | AjSJV
Dijous 13 d'octubre (12:30 h.), el carrer de Burés acollirà l'acte de presentació de la quarta edició de la Fira Embarrats de Sant Joan de Vilatorrada que recorda, a través de diferents propostes lúdiques i culturals, el tèxtil i la vida a la llera del riu Cardener de principis del segle XX. La mostra tindrà lloc a l'entorn de la zona Cal Gallifa els dies 29 i 30 d'octubre de 2016. Amb l'objectiu de potenciar el caràcter popular de la festivitat, la fira comptarà també amb l'estreta col·laboració i implicació de l'Associació de Botiguers i Comerciants (ABIC), el teixit associatiu del municipi i persones a títol individual. 

L'edició d'enguany de la Fira Embarrats mantindrà l'essència que l'hi ha permès en només tres anys fer-se un lloc destacat a la vila, a la vegada que incorporarà destacades novetats en el programa d'activitats. Un dels actes que continuaran sent referència aquest 2016 seran les visites teatralitzades a les fàbriques tèxtils de Sant Joan de Vilatorrada, que s'oferiran a través de l'anomenat “Viatge al cor de la fàbrica”, i que tant el consistori com les entitats han volgut potenciar oferint un nou itinerari i nous espais i personatges que es podran seguir al llarg de dissabte 29 d'octubre. Dissabte, a més, també hi tindrà un paper destacat la cercavila i la trobada de Gegants. 

Una altra de les novetats destacades que ofereix la Fira Embarrats d'enguany afecta a les parades d'artesania, alimentació i mostres d'oficis. I és que en aquesta quarta edició, a diferència d'anys anteriors, els paradistes podran fer les delícies dels visitants de Sant Joan de Vilatorrada al llarg de tot el cap de setmana. Aquest 2016, a més, en el marc de l'estreta col·laboració que mantenen l'Ajuntament i l'entitat Sant Joan Comerç, els comerços de l'Associació de Botiguers i Comerciants (ABIC) també tindran una presència destacada al llarg de dissabte i diumenge en les parades de carrer. 

Diumenge 30 d'octubre, darrer dia de la Fira d'Embarrats, el protagonisme el prendran les actuacions de carrer i les accions teatralitzades ambientades en el tèxtil i la vida a la llera del riu Cardener de principis del segle XX, i que es podran veure acompanyades dels estands d'artesania i alimentació. I l'encarregat de cloure la celebració d'enguany serà l'espectacle pirotècnic, que diumenge il·luminarà la nit a Sant Joan de Vilatorrada a través de focs artificials. 

La Fira Embarrats està organitzada conjuntament per l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada, l'ABIC i les entitats locals, i compta amb el patrocini de la Diputació de Barcelona. L'acte de presentació de la mostra, previst per dijous 13 d'octubre, comptarà amb la presència de l'alcalde, Gil Ariso; el regidor de Cultura, Jordi Pesarrodona; i el regidor de Comerç, Turisme i Consum, Eduard Mata.