Correus té el 34% de personal de baixa i acumula endarreriments de més de 10 dies

Dels seus 41 repartidors a Manresa, 14 estan de baixa laboral o de vacances i els suplents arriben tard i amb comptagotes | Els retards afecten la correspondència ordinària, la paqueteria i els certificats

11 d'octubre del 2016
Actualitzat el 12 d'octubre a les 12:34h
Edifici de Correus a Manresa
Edifici de Correus a Manresa | CWM
Correus Manresa acumula endarreriments en el servei que en alguns casos són de més de 10 dies, just des de l'inici d'octubre, a causa de les 14 baixes de repartidors que pateix actualment, entre personal de baixa laboral i de vacances. D'una plantilla de 41 repartidors, actualment, Correus Manresa només en disposa de 27, que s'han de repartir el mateix gruix de feina fent rotacions a les zones que queden menys cobertes.

Això ha provocat greus endarreriments de correspondència, certificats i paqueteria, que en alguns casos són de més de 10 dies, des de principis de mes. A més a mes, des de la zona 3 de Correus, la que gestiona la zona nord-est de la península, pràcticament no s'envien suplents, i quan ho fan arriben tard i amb comptagotes.

Aquest problema fa que hi hagi zones de la ciutat que en aquests primers dies d'octubre només hagin vist el repartidor en una o dues ocasions a la setmana. Repartidors que, a més a més, com quan treballen fora de la seva zona habitual, no coneixen bé les adreces i els veïns, i fan la feina amb menys celeritat, segons admeten des de Correus.

La situació, lluny de poder millorar en els propers dies, encara pot ser pitjor a la segona quinzena doncs hi ha nous repartidors que agafaran vacances i des de Correus s'admet que tot i haver fet les previsions que tocaven, no es compta que des de serveis centrals enviïn suplents per cobrir aquestes noves baixes.

Les instal·lacions de Correus a Manresa es troben desbordades de cartes i paqueteries classificades, però sense repartir, i no s'espera que abans de novembre es normalitzi el servei.