Vaga indefinida al servei de bus de Barcelona per l'anunci de l'acomiadament dels seus 14 treballadors

L'inici de la vaga del servei Bages Exprés es farà a partir del 17 d'octubre | A partir de l'1 de novembre es fa el canvi de concessió de la UTE actual a la nova adjudicatària, Hispano Igualadina, que preveu fer fora tots els treballadors de la línia

10 d'octubre del 2016
Actualitzat el 11 d'octubre a les 15:02h
Línia Bages Exprés de Manresa a Barcelona
Línia Bages Exprés de Manresa a Barcelona | Autobuses de Catalunya
El canvi de concessió del servei d'autobús entre Manresa i Barcelona, conegut com a Bages Exprés, que va ratificar el Tribunal Suprem el passat mes de març, de la UTE actual -formada per Autocars Julià, Transports Castellà (Sagalés) i Alsina Graells- a Hipano Igualadina, del grup Monbús, serà traumàtica per als 14 treballadors de la unitat d'empreses, ja que la nova adjudicatària ja els ha comunicat que no compta amb ells a partir de l'1 de novembre, quan es farà efectiu el traspàs.

Els treballadors de la UTE i el seu delegat sindical de CCOO consideren que existeix el dret de subrogació dels seus contractes i que Hispano Igualadina hauria d'absorbir el servei amb els treballadors inclosos. Així es desprèn del propi Estatut dels Treballadors i del conveni sectorial, expliquen.

És per això que a partir del dilluns 17 d'octubre els treballadors de Bages Exprés faran vaga indefinida fins arribar a un acord. A més a més, fonts del sindicat creuen que la vaga hauria de ser total, sense serveis mínims, ja que consideren que hi ha altres serveis de transport col·lectiu fins a Barcelona des de la capital del Bages, i que per tant no es tracta d'un servei essencial. Malgrat tot, serà la Generalitat qui determinarà si són necessaris els serveis mínims, i en cas que sí que ho siguin, quins serà la freqüència d'autobusos.

Els treballadors esperaran a rebre els acomiadaments de manera formal per plantejar un conflicte col·lectiu, tot i que ja hi ha hagut una primera reunió de mediació sense resultat, i se'n té prevista una altra per al dia 13.