Escena

Espectacles de petit format i curta durada, ingredients del festival Test d'Avinyó

La proposta tindrà lloc els dies 14 i 15 d'octubre i acollirà espectacles de dansa, música, circ i microteatre

per Redacció, 10 d'octubre de 2016 a les 17:56 |
L'espectacle «La Guàrdia Reial» que es podrà veure al Test d'Avinyó | TEST
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament d'Avinyó ha posat en marxa un nou festival d'arts escèniques que tindrà lloc els dies 14 i 15 d'octubre. Amb el nom de Test. Festival d'Arts Intenses, de Prop i Curta durada, la iniciativa té per objectiu portar a escena espectacles de petit format, curat durada i en espais no convencionals. Avinyó és un dels 9 municipis del Bages que conformen la xarxa Testimoni Escènic, que dóna suport a la producció i difusió de les arts escèniques mitjançant residències de producció i preestrenes d'espectacles. El nou festival Test sorgeix de la necessitat d'acollir les propostes menys convencionals i de nous llenguatges que es presenten a la convocatòria de Testimoni Escènic. Entre les propostes hi ha música, dansa, circ i microteatre

El municipi d'Avinyó celebrarà aquest cap de setmana la primera edició del festival Test, amb l'objectiu que la proposta s'ampliï a altres poblacions de la Catalunya Central en les següents edicions. Es tracta d'un certamen que aposta pels espectacles de petit format, de curta durada i en espais no convencionals. 


De fet, el festival neix de la necessitat d'acollir les propostes menys convencionals i de nous llenguatges que es presenten anualment a la convocatòria de Testimoni Escènic i poder ampliar així el suport a propostes artístiques que, per diferents motius, no tenen cabuda a les preestrenes que es fan als nou municipis. 

Segons informa el consistori bagenc, un dels reptes és oferir als veïns del municipi propostes artístiques que no es programen habitualment al territori, com és la dansa, el microteatre, les performances o el circ. Es tracta d'espectacles amb una durada màxima de 30 minuts i que seran realitzats en espais no convencionals amb una distància molt pròxima entre els artistes i el públic. 

En total, al Test es podran veure una vintena de funcions de vuit companyies diferents. Entre aquestes destaca La Guàrdia Reial, un espectacle d'humor i d'improvisació que està pensat tant per fer-lo al carrer com en espais interiors; la rondallaire Clara Gavalà que presentarà Contes del Revés; el concert del cantautor Oskar Benas, que combinarà amb projeccions creades per ell mateix; l'espectacle de dansa amb videoprojecció Emergency Exit; o l'espectacle R.I.P (Rest in Pis)

En aquesta primera edició, el certamen compta amb la col·laboració del Festival Píndoles, un festival de microteatre fora del teatre, realitzat a Barcelona i que aporta tres dels seus espectacles de microteatre en gira.

 

Participació