Marc i Júlia són els noms més posats el 2015 a la Catalunya Central

Martí i Laia són els que els segueixen | A Catalunya, els noms més posats són Marc i Martina | Àlex/Álex, Martí, Hugo i Biel, les opcions més utilitzades en els nens, i Júlia/Julia, Laia, Lucía i Emma, entre les nenes

Redacció
10 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:50h
Noelia, primera catalana del 2015, nascuda a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa
Noelia, primera catalana del 2015, nascuda a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa | Anna Mayor
Marc i Júlia són els noms que més s'han posat als recent nascuts de la Catalunya Central el passat any 2015. Els segueixen Martí, Arnau, Pau i Jan, en nens, i Laia, Aina, Arlet i Abril, en nenes,

A nivell de país, Marc ha tornat a ser el nom de nadó més freqüent a Catalunya l'any 2015, segons les dades publicades avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Tot i això, va reduint la freqüència en relació a anys anteriors: 29 de cada 1.000 nens nascuts l’any 2015 es diuen Marc, mentre que al 1997 eren 51 de cada 1.000. 

Pel que fa als noms de nena, Martina és el nom més usual per tercer any consecutiu i el porten 23 de cada 1.000 nenes nascudes aquest any.

El nom de Marc va seguit, en ordre decreixent de freqüència, pels d’Àlex/Álex, Martí, Hugo i Biel. En les nenes segueixen a Martina els noms de Júlia/Julia, Laia, Lucía i Emma. 

Marc és també el nom de nen més posat a tots els àmbits territorials, excepte a Ponent (on és Martí) i a l'Alt Pirineu i Aran (on és Jan). Pel que fa a les nenes, Martina és el nom més posat només a l'Àmbit Metropolità i al Camp de Tarragona; Júlia/Julia ho és entre les nenes nascudes a les comarques gironines, Terres de l'Ebre, Ponent i comarques centrals; i Maria/María és el més freqüent al Penedès. 
 

Rànquing de noms per territoris (PDF)

Documents