Els Tirallongues fan la millor actuació de la temporada a la Fira Mediterrània

Torre de 7 dels Tirallongues a la Plana de l'Om
Torre de 7 dels Tirallongues a la Plana de l'Om | Tirallongues
Redacció
09 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 16:54h
Els Tirallongues van actuar dissabte a la Plana de l'Om amb motiu de Fira Mediterrània juntament amb els Xicots de Vilafranca. L'actuació començava amb uns pilars d'entrada, els Tirallongues van fer 2 pilars de 4 simultanis i els Xicots en van fer un.

Els manresans van encetar les rondes amb una Torre de 7 perfectament executada, mostrant així el domini que tenen d'un castell que tant els va costar assolir en el seu moment. En segona ronda venia el plat fort dels de la camisa ratllada, el 4 de 8 que un cop muntat no es va poder coronar i es va haver de desmuntar. En la repetició els Tirallongues van optar pel 5 de 7 amb agulla, un castell que la colla ja ha descarregat en vàries ocasions però que aquesta vegada es va haver de treballar al límit ja que un segon de la torre va quedar en molt mala posició just quan l'enxaneta feia la primera aleta, fet que va comportar una descarregada èpica de l'estructura del 5 per tal de deixar el pilar alliberat, que es va poder descarregar. En tercera ronda van descarregar sense problemes un 5 de 7. En ronda de pilars els manresans van descarregar un vano de 5, un pilar de 5 flanquejat de dos pilars de 4.

Els Xicots de Vilafranca van començar les rondes amb un 4 de 8, en segona ronda van descarregar un 3 de 8 i en tercera ronda un 5 de 7, acabant amb un pilar de 5.

Amb aquesta actuació els Tirallongues han fet la millor actuació d'aquesta temporada, però encara els queda pendent el fet de descarregar el 4 de 8, un castell que porten treballant tota la temporada. Encara queda una actuació important, la Diada de la colla que es celebrarà el 6 de novembre a Crist Rei. Queda encara un mes per continuar treballant als assajos que es fan els dimarts i els divendres al vespre al local de la colla, a Casa Caritat. La propera actuació dels manresans serà a Berga el dissabte 22 d'octubre juntament amb els Castellers de Berga i els Castellers de Barcelona.