El seguici festiu de Cervera ocupa els carrers de Manresa

Les comparses tradicionals han portats balls i músiques a la Fira Mediterrània

Cervera ha estat present als carrers de Manresa per la Fira Mediterrània
Cervera ha estat present als carrers de Manresa per la Fira Mediterrània | Àlex Gómez Ribera
09 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:04h
La Fira Mediterrània convida cada any el seguici festiu d'alguna ciutat de Catalunya traslladant a Manresa totes les comparses tradicionals d'un municipi que normalment inclouen gegants, balls tradicionals o imatgeria diversa com dracs o àligues. En aquesta ocasió la ciutat convidada ha estat Cervera. El gruix principal de comparses ha estat avui al matí amb la visita a la ciutat dels gegants de la ciutat, l'àliga o el curiós ball d'espases on s'eleva  a pes un dels dansaires amb una plataforma feta a partir de la unió de diverses espases. Però les comparses que es podien veure avui al matí no eren totes les que s'han pogut veure a la Mediterrània, avui diumenge també es pot veure el ball de Gitanes, característic per les cintes que s'utilitzen i pel seu vestuari vistós.

D'altra banda aquest dissabte també s'han pogut veure dues comparses més passejant-se pel centre de la ciutat, han estat el Drac Lo Carranco Bilandó i els diables de Cervera Carranquers, que es van dedicar a escampar foc per allà on passaven. Aquest mateix dissabte també s'ha pogut veure una de les figures més simbòliques de Cervera, el Cèrvol Tibau que, juntament amb la formació instrumental Els bombollers, també s'ha fet present a la Fira Mediterrània.

Les diverses comparses han anat animant, amb música i danses, l'ambient de carrer de la Fira Mediterrània en un dissabte molt concorregut i un diumenge al matí que, tot i tenir una presencia de públic més tímida a primera hora, ha anat guanyant, cap al migdia, més públic de carrer.