Flamenc i jazz s'alien dalt l'escenari en la nova proposta de Chicuelo i Marco Mezquida

La iniciativa neix d'una coproducció amb el Taller de Músics i la Fira Mediterrània

Chicuelo i Marco Mezquida en concert al Sielu de Manresa, aquest divendres a la nit
Chicuelo i Marco Mezquida en concert al Sielu de Manresa, aquest divendres a la nit | Laura Busquets
Laura Busquets/ACN
08 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 20:43h
La Fira Mediterrània ha acollit aquest divendres a la nit el naixement del nou projecte de Marco Mezquida, jove revelació de l'escena jazzística del moment, en una fusió d'idees amb un dels guitarristes flamencs de referència i guanyador d'un Goya, Juan Gómez Chicuelo. La proposta, una coproducció del Taller de Músics i la pròpia fira, és un encontre que injecta vida als temes d'ambdós artistes i transita per camins musicals més variats. La sala El Sielu de Manresa s'ha obert per escoltar els compassos que anaven produint les dues grans personalitats artístiques a dalt l'escenari, acompanyats per un percussionista, amb entrega absoluta a la música. Chicuelo ha explicat a l'ACN que els dos músics ja es coneixien amb anterioritat i s'admiraven mútuament, "però no havíem tingut ocasió d'unir-nos en un projecte com aquest". Els dos músics han explicat que han gaudit molt amb l'experiència i s'han mostrat molt satisfets del resultat.

L'artista Juan Gómez Chicuelo ha assenyalat que el resultat els ha agradat molt "perquè hi ha bona música i bons músics", i espera que al públic també li agradi tant com a ells. Chicuelo ha explicat que aquest projecte no l'ha agafat per sorpresa ja que sempre ha sigut un músic "molt inquiet" i s'ha barrejat "amb tot tipus d'artistes i músics". 

Per la seva banda, Marco Mezquida ha assenyalat que admira molt a Chicuelo i ja fa temps que tenia ganes d'entrar en el món del flamenc. Segons ha explicat, la preparació del concert "ha sigut un procés molt natural". Si es compara amb Chicuelo, l'artista menorquí es considera "un músic més general". 

Mezquida ha trobat en el jazz "un gran camí on explorar", "però toco diverses músiques". Així, tot i que el jazz i la lliure improvisació són les vessants que més l'identifiquen, a Mezquida també li agrada molt la música brasilera o la clàssica. "No sóc músic de flamenc, però crec que els mons d'avui dia i les músiques es poden trobar d'alguna manera". "Tot depèn dels músics més que dels estils", ha afegit en relació a la seva bona entesa amb Chicuelo dalt de l'escenari.

Mezquida ha explicat que en el projecte hi ha dues composicions seves i la resta són de Chicuelo, "ja que tenia més material per crear un repertori conjunt". Segons el músic menorquí, Chicuelo "tenia ganes d'estrenar temes", i a mesura que han anat assajant, "tot s'ha equilibrat més". "Jo sóc molt feliç de tocar la seva música", ha assenyalat.

Un cop presentat l'espectacle a la Fira Mediterrània de Manresa, el concert començarà a girar a diverses cuitats de l'estat espanyol com Barcelona, Madrid o Saragossa.