CDC sospita que l'aeròdrom de Sant Fruitós té la piscina sense llicència

Els convergents han formulat una bateria de preguntes per al proper ple del consistori

08 d'octubre del 2016
Actualitzat el 09 d'octubre a la 1:19h
Fotografia de la piscina de l'aeròdrom que l'empresa gestora va penjar a les xarxes socials
Fotografia de la piscina de l'aeròdrom que l'empresa gestora va penjar a les xarxes socials | SkyDive
L'aeròdrom de Sant Fruitós de Bages fa servir la piscina amb la llicència dun dipòsit de reserva d'aigua i l'alcalde Joan Carles Batanés és coneixedor d'aquesta situació, sospita el grup municipal de Convergència, que de cara al proper ple, de 13 d'octubre, ha registrat una bateria de preguntes per esclarir aquest tema.

Segons la informació de què disposen els nacionalistes, el 20 de juliol de l'any passat l'empresa explotadora de les instal·lacions sol·licita a l'Ajuntament de Sant Fruitós una llicència per a la construcció d'un dipòsit de reserva d'aigua. A finals d'agost, el gerent d'SkyDiveBCN explicava en una entrevista en un mitjà que en poc temps "s'acabarà la piscina privada per als socis". El setembre, la piscina ja estava acabada.

La llicència que autoritzava la construcció d'un dipòsit de reserva d'aigua (i no d'una piscina) es va atorgar mitjançant decret de l'alcalde nº 2015-0928 el dia 13 d'octubre de 2015, per tant els promotors van fer aquesta obra sense tenir la llicència necessària. 

Tot i així, els convergents sospiten que a l'ajuntament ja sabien de l'existència de la piscina ja que en el decret de la llicència per al diposit, l'alcalde l'alcalde els adverteix que aquella autorització és per poder construir un dipòsit de reserva d'aigua i no una piscina. 

En diverses publicacions posteriors, tant per anunciar una festa, com en fotos que l'empresa penja al Facebook es veu clarament que l'obra està acabada i que fins i tot se li dóna ús.

Convergència recorda que en el decret de llicència d'obres s'advertia als promotors que per a l'ús del dipòsit com a piscina calia a més l'aprovació definitiva del Pla director urbanístic aeroportuari (PDUA) de l'aeròdrom Barcelona/Bages, i que l'ús de piscina i el seu emplaçament proposat sigui compatible amb l'ordenació urbanística i l'obtenció de llicència ambiental que inclogui la piscina. 

Les preguntes que formula en l'escrit Convergència van encarades a conèixer si l'alcalde de Gent fent Poble era coneixedor de l'existència de la piscina i a saber en quina situació legal es troba ara mateix aquest equipament.

Cal recordar que malgrat que des de l'Ajuntament de Sant Fruitós s'han emès informes que diuen el contrari, l'aeròdrom va tenir l'activitat de salts en paracaigudes sense llicència municipal durant diversos mesos.