Laura López guanya el concurs infantil del Viatgers Manresans 2016

Foto «Corsaris a l'Estartit», guanyadora del concurs infantil
Foto «Corsaris a l'Estartit», guanyadora del concurs infantil | Laura López
Redacció
08 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:04h
Aquesta és la quarta edició del concurs de fotografia infantil Viatgers Manresans per a infants de 6 a 12 anys organitzat per l'Ajuntament de Manresa i Foto Art Manresa. Enguany, la guanyadora ha estat la fotografia Corsaris a l'Estartit de Laura López; i la imatge titulada Viatge de colors, obra de Maria López, s'ha emportat el segon premi.

L'acte es va celebrar al Casal de les Escodines on Jordi Martinez, representant del jurat i membre de Foto Art Manresa, va comentar al públic present que "els criteris basats en la mirada fresca i original dels fotògrafs infantils i el no requeriment de temes tècnics", han estat decisius per escollir els guardonats d'entre les 15 fotografies d'estiu i vacances presentades a competició.

Corsaris a l'Estartit evoca el tema del mar i dels pirates i se'n destaca el contrallum de la fotografia. De Viatges de colors la disposició en forma de ventall d'unes barques de colors en un estany és el que va captivar l'atenció del jurat, integrat també per Genís Saez, de l'Ajuntament de Manresa i Daniel Hernandez, director de l'Escola d'Art.

A les 21.30 h va tenir lloc el reportatge audiovisual Crònica d'un any de viatges: País Basc, Pirineus i Menorca, elaborat per Imma Ambrós, viatgera amateur al local de Foto Art Manresa, en el qual hi van assistir una quinzena de persones.

La mostra de fotografies es podrà veure fins el 28 d'octubre al Casal de les Escodines (c. St. Bartomeu, 50, de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 16 a 21 h i els dissabtes de 10 a 14 h i de 16 a 20 h) i al llarg del mes de novembre a la llibreria Abacus de Manresa.

El cicle Viatgers Manresans (concurs de fotografies, exposicions i vesprades temàtiques) és organitzat per l'Ajuntament de Manresa (Casal de les Escodines i Centre Cívic Selves i Carner), Foto Art Manresa i compta amb la col·laboració de Viatges Concord, Viatges Masanés, Viatges Martí, Villaplana Estudi Fotogràfic, Franquesa, Juanola Photomaton, Copèrnic, Abacus, Mont Sant Benet, Llibreria Parcir i Biblioteca El Casino.