El conseller de Cultura visita la Fira Mediterrània de Manresa

El conseller de Cultura durant la seva visita al Museu de la Tècnica
El conseller de Cultura durant la seva visita al Museu de la Tècnica | AjM
Redacció
08 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 16:57h
El conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, ha visitat aquest dissabte al matí Manresa per conèixer de prop les activitats de la Fira Mediterrània, que es va inaugurar dijous i es tancarà demà. 

L'alcalde Valentí Junyent ha rebut el conseller a la Plaça Major i l'ha acompanyat a la trobada de la Xarxa de Teatres i Ateneus de Catalunya (XTAC) que ha tingut lloc a la Sala Els Carlins. El conseller i l'alcalde han saludat els assistents, els han felicitat per la iniciativa i els han animat a seguir endavant amb la seva tasca.

Tot seguit, s'han traslladat al Museu de la Tècnica de Manresa, seu de la Llotja professional de la Fira Mediterrània, juntament amb el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Lluís Puig; i la delegada territorial de Cultura, Maria Àngels Blasco.

També els han acompanyat la delegada del Govern, Laura Vilagrà; la primera tinent d'alcalde i regidora de Dinamització Econòmica i Participació, Mireia Estefanell; el segon tinent d'alcalde i regidor de Festes i Turisme, i Barris i Habitatge, Joan Calmet; i la regidora de Cultura i Joventut, Anna Crespo.

El conseller i l'alcalde han estat rebuts al museu pel director de la fira, David Ibáñez, i per la consellera de Transparència, Cultura i Esports de les Illes Balears, Ruth Mateu, que també està seguint de prop la participació dels artistes illencs al certamen manresà.

Allà, després d'inaugurar la 3a edició del wine&fest forum de la Fira Mediterrania, el conseller i l'alcalde, i tota la comitiva, han fet una completa visita als expositors de la llotja professional, amb els quals han mantingut un intercanvi d'impressions.

En acabar, s'han traslladat al tram final del Passeig Pere III per conèixer també els participants en el FiraPasseig, que té lloc coincidint amb la celebració de la Fira Mediterrània. Després de fer un recorregut per algunes de les parades, el conseller Vila s'ha acomiadat de l'alcalde i de la resta d'autoritats i ha donat per finalitzada la visita.

Per la seva part, la consellera balear Ruth Mateu va visitar l'Ajuntament divendres al vespre. Va ser rebuda per l'alcalde, va visitar el Saló de Sessions i va signar al Llibre d'Honor de la ciutat abans d'assistir plegats a l'espectacle "Peccatum" de Toni Gomila, al pati del darrera de l'edifici consistorial.