Frikar Dance converteix la façana de l'Ajuntament de Manresa en zona de ball

La pluja va acompanyar durant uns minuts el desenvolupament de l'espectacle, un dels que inaugurava la Fira Mediterrània

Un des moments de l'espectacle «Vertical Dance» que ha donat el tret de sortida a la Fira Mediterrània
Un des moments de l'espectacle «Vertical Dance» que ha donat el tret de sortida a la Fira Mediterrània | Àlex Gómez Ribera
06 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 23:45h
Un dels espectacles inaugurals de la Fira Mediterrània 2016 ha estat aquest dijous l'actuació de Frikar Dance amb l'espectacle Vertical Dance. El muntatge va convertir les pedres centenàries de la façana de l'Ajuntament en una pista de ball on els dos ballarins de la companyia noruega Frikar Dance van fer diverses acrobàcies i moviments de dansa. La pluja, que ja havia estat present durant la tarda a Manresa, va reduïr molt la presència de públic, a més a més l'aigua es va tornar a fer present tot just a l'inici de l'espectacle, tot i així Vertical Dance no es va parar i va continuar, uns minuts més tard la pluja es va retirar. Vertical Dance ha estat el primer dels tres espectacles, juntament amb Cadàver Exquisit [crònica] i Mar de fuelles, [crònica] que aquest dijous han donat el tret de sortida a la 19a edició de la Fira Mediterrània de Manresa.

L'espectacle va començar a l'escenari que hi havia a la plaça en el moment en que els dos ballarins van començar a interpretar una coreografia, poc després, des d'un dels balcons de l'Ajuntament els va acompanyar, amb la seva trompeta, el músic franco-català Raynald Colom. Les músiques que interpretava Colom eren melodies catalanes com El ball de la Civada o El cant dels ocells fent una barreja entre la tradició i la dansa contemporània. Després d'aquesta primera part els dos ballarins van pujar fins la façana de l'Ajuntament, des d'allà es van penjar en uns cables que, al mateix temps, eren sostinguts per una gran grua que ocupava la part dreta de la plaça. Des de la teulada van baixar fins a la façana des d'on van interpretar la part més vistosa de l'espectacle, fent diversos moviments de dansa i acrobàcies tenint com a únic suport les pedres de la façana i els cables que els subjectaven. Frikar Dance va oferir un espectacle amb un fort component visual que es repetirà aquest divendres i dissabte a les 19.45h.

Més de 300 espectacles durant quatre dies

La Fira Mediterrània de Manresa compta en la seva 19a edició amb més de 300 espectacles -38 estrenes i 12 coproduccions-, 128 companyies i prop d'un miler de professionals inscrits. Enguany el certamen té com a leitmotiv la creació col·lectiva, amb propostes com Cadàver Exquisit, en què col·laboren David Carabén, Mercè Sampietro, Toni Mira i Cabo San Roque, o Pluja, un espectacle entre el clown Guillem Albà i la pianista Clara Peya. L'escena catalana tindrà també un pes específic amb els nous espectacles d'Enric Montefusco, la Cobla Catalana dels Sons Essencials o la recuperació de la comèdia lírica Tempesta esvaïda, de Joaquim Serra.