Sis infants en cadira de rodes pujaran a la Mola aquest diumenge

Imatge d'un infant en cadira de rodes en una sortida similar a la que es farà diumenge
Imatge d'un infant en cadira de rodes en una sortida similar a la que es farà diumenge | Diputació
Redacció
06 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:55h
Aquest diumenge es realitzarà un ascens amb sis cadires tot terreny Joëlette a la Mola, al cim més alt del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. Aquesta ascensió permetrà que sis infants amb mobilitat reduïda puguin gaudir d'aquest indret emblemàtic, juntament amb amics i familiars. La Joëlette és una cadira tot terreny d'una sola roda que, amb l'ajut d'acompanyants, permet la pràctica del senderisme a persones amb discapacitat física o mobilitat reduïda. 

 La petició per fer aquesta pujada singular la va fer l'Associació Todos con Aleix y Max, contra la histiocitosi a l'equipament accessible i inclusiu de la Casa Nova de l'Obac de la Diputació de Barcelona al Parc de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, i que gestiona l'empresa CIMA.

Aquesta associació té com a objectiu la difusió d'aquesta malaltia minoritària i la recaptació de fons per a la seva investigació i cura. Per donar resposta a la demanda, es va començar una tasca de recerca de cadires Joëlette a Catalunya per poder-se sumar a les dues cadires que disposa la Diputació de Barcelona per a la Xarxa de Parcs Naturals.

Les entitats que hi participen són l'Associació Rodamunt, especialitzada en el foment de l'accessibilitat a la muntanya mitjançant cadires adaptades, aporta dues joëlettes i cinc voluntaris experts; la Fundació AVAN (Amics de la Neurologia), que té com a propòsit donar suport a persones afectades per malalties neurològiques, aporta una joëlette i la Creu Roja, que aporta un joëlette i un voluntari.

La pujada a la Mola s'iniciarà a les 9 del matí als entorns de Can Robert i es farà per la pista fins a Can Pobla i posteriorment s'enllaçarà amb l'històric camí dels Monjos fins a la Mola. Es preveu una assistència total de 200 persones, majoritàriament voluntaris de l'Associació Todos con Aleix y Max, contra la histiocitosi i de la resta d'entitats implicades. El retorn cap a Can Robert es farà a les 16 h després d'un dinar comunitari.