La indignació per la valoració dels llocs de treball de l'Ajuntament s'amplia a la junta de personal i el comitè

En un dur comunicat, votat per unanimitat, acusen el govern de Manresa d'aprovar només les noves valoracions "dels caps" i denuncien que s'està "posposant la realització i l'aprovació de la valoració fins a finals de legislatura" per "no haver d'afrontar el problema"

06 d'octubre del 2016
Actualitzat el 08 d'octubre a les 9:14h
Façana de l'Ajuntament de Manresa
Façana de l'Ajuntament de Manresa | AjM
Els quatre grups sindicals amb representació a la junta de personal i el comitè d'empresa de l'Ajuntament de Manresa -CCOO, UGT, SPPM-Cat i CGT- han emès un dur comunicat contra el govern de la ciutat arran de la informació que avançavaNacióManresa sobre l'ajornament de la nova valoració dels llocs de treball.

Els representants de funcionaris i personal laboral es neguen a partir d'ara a signar cap nova valoració per a noves incorporacions a la plantilla -aquest mateix dijous n'havien de signar- ja que consideren que, des del govern "fan servir una doble vara de mesurar" depenent de "a qui van dirigides les valoracions". Per una part només fan noves valoracions dels llocs de treball quan fan referència "als caps", mentre la que va referida a "tots els col·lectius ha estat postposada i retardada des del primer dia".

Aquest passat dimarts, l'assemblea d'afiliats al sindicat policial SPPM-Cat va decidir començar unes jornades de mobilitzacions després que el regidor de Recursos Humans, Jaume Torras, informés als representants dels treballadors que les noves valoracions dels llocs de treball que portaven fent un any s'havien de repetir des de zero perquè la Diputació de Barcelona, que és qui supervisa aquesta tasca, ha dit que s'havien fet malament.

Tot i això, la junta de personal i el comitè d'empresa es queixa que des del govern se'ls ha dit que aquests treballs, consistents en una primera fase en definir les funcions de cada lloc de treball del personal municipal. "no es començaran fins al mes de novembre" i que la valoració "no és una prioritat per a ells i que es tardarà el temps que ells creguin oportú". Els representants acusen el govern de Manresa de "manca de rigor" i de "planificació" per realitzar la valoració col·lectiva de tot el personal.

Per tot això des de la junta de personal i el comitè d'empresa es convocarà en breu una Assemblea extraordinària de tots els treballadors de l'Ajuntament de Manresa per informar-los dels fets succeïts i "prendre les decisions reivindicatives que es creguin oportunes".