Súria inicia els actes de la Setmana de la Gent gran

Tast de productes al pati interior de la Casa de la Vila, amb el cuiner surienc David Codina
Tast de productes al pati interior de la Casa de la Vila, amb el cuiner surienc David Codina | AjSú
Redacció
06 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:41h
La Setmana de la Gent Gran de Súria ha començat amb la presentació del Llibre de Receptes elaborat amb la col·laboració de persones grans de la vila, un tast de productes, xerrades sobre l'alimentació saludable i la influència positiva de la música, i un cinefòrum. El programa d'actes continuarà fins a aquest divendres 7 d'octubre.

La presentació del Llibre de Receptes va tenir lloc dilluns 3 d'octubre al saló de sessions de la Casa de la Vila com a primera activitat de la Setmana. Aquesta publicació ha estat impulsada per l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament i el Consell Municipal de la Gent Gran per recollir receptes tradicionals de les persones grans de la vila.

Durant l'acte inaugural, la regidora de Benestar Social, Sanitat i Solidaritat, Carme Besa, va animar les persones grans a compartir la seva experiència per tal de jugar "un paper actiu en la societat".

En relació amb el Llibre de Receptes, la regidora va agrair el treball de totes les persones que han fet possible aquesta publicació per preservar una part de la cultura gastronòmica tradicional per a les noves generacions.

Dins del mateix acte, la nutricionista i escriptora Josefina Llargués va oferir una xerrada en què va defensar l'alimentació tradicional com la més saludable, amb una relació directa amb el benestar emocional. També va parlar sobre la importància de transmetre als infants els valors de la cuina tradicional, ja que "el que mengem ens fa ser el que som".

L'acte va acabar amb un tast de productes típics de Súria, preparat amb la col·laboració del cuiner David Codina, del Casal de la Dona i dels establiments suriencs bar-restaurant Copi i Fleca de la Font.

Xerrada sobre la influència positiva de la música i cinefòrum

La programació de la Setmana de la Gent Gran va continuar dimarts 4 d'octubre amb una xerrada-taller sobre la influència positiva de la música, a càrrec del psicòleg i psicoterapeuta Joan Capafons.

En el transcurs de l'acte, Joan Capafons va explicar que "mai no es tard per fer música" i ballar com a activitats lúdiques que ens ajuden a sentir-nos millor i a comunicar-nos amb altres persones.

Dins d'aquestes primeres activitats de la Setmana de la Gent Gran, dimecres 5 d'octubre es va fer un cinefòrum a L'Esplai de l'Obra Social La Caixa, amb la participació de l'Associació de Gent Gran de Súria.

La sessió d'exercicis a l'espai lúdic i de salut del barri de Salipota, prevista per a aquest dijous 6 d'octubre al matí, ha estat suspesa a causa de la inestabilitat meteorològica. El calendari de les sessions d'exercicis d'aquest curs 2015-16 continuarà d'acord amb les previsions.

L'organització de la Setmana de la Gent Gran és a càrrec de l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament, amb el suport de l'Associació de Gent Gran, el Casal de la Dona, l'Obra Social La Caixa i la Diputació de Barcelona.
Arxivat a