Veïns de les Escodines, en peu de guerra contra l'incivisme i el tràfic de drogues

Els Mossos d'Esquadra han hagut d'intervenir després que els tallessin el carrer creuant contenidors i s'enfrontessin a diverses persones a qui acusen de provocar sorolls, causar destrosses, barallar-se i traficar amb drogues

05 d'octubre del 2016
Actualitzat el 11 d'octubre a les 15:09h
Vehicles dels Mossos i una ambulància del SEM al carrer de les Escodines aquest dimecres al vespre
Vehicles dels Mossos i una ambulància del SEM al carrer de les Escodines aquest dimecres al vespre | Pere Fontanals
Diversos veïns de les Escodines han dit prou aquest dimecres a primera hora de la tarda. Ho han fet després de mesos de patir sorolls, violència, destrosses i, segons asseguren, tràfic de drogues per part d'una dotzena de conveïns seus. Els veïns, crispats, han provocat un tall de trànsit creuant contenidors i s'hi han enfrontat tot posant en risc la seva integritat física.

Segons assegura un dels veïns implicats en l'acció, "fa mesos que patim l'incivisme d'aquestes persones, que viuen aquí i trafiquen amb drogues, i això comporta sorolls constants, episodis de violència continus, destrosses i mala maror". El desencadenant de la batalla campal d'aquest dimecres ha estat que una dona gran que passava pel carrer ha estat a punt de rebre el cop d'una ampolla que ha estat llençada des de finestra d'un d'aquests pisos ocupats.

En veure els fets, un dels veïns ha sortit al carrer cridant l'atenció a qui havia llençat l'ampolla i colpejant la porta de casa seva. Al cap de poca estona diversos veïns han sortit al carrer a donar-li suport. En el moment qua ha arribat la policia hi havia els dos bàndols enfrontats i, tot i que no ha arribat a haver-hi cap agressió, alguns dels que han acusat d'incívics es trobaven en possessió d'armes blanques, un d'ells d'una destral.

A més a més de Mossos i Policia Local de Manresa, al lloc dels fets s'hi va desplaçar la presidenta de l'Associació de Veïns de les Escodines, Carme Carrió que, segons diversos testimonis, va voler relativitzar la situació i encara va crispar més als veïns.

Al vespre, de nou, els actes incívics s'han tornat a produir, i tres dotacions dels Mossos d'Esquadra i una ambulància del SEM s'han tornat a desplaçar al mateix punt i han practicat la detenció d'una persona per atemptat a l'autoritat.

D'urgència, aquest divendres a 2/4 de 4 de la tarda hi haurà una reunió entre veïns afectats, representants de l'Associació de Veïns i regidors de l'Ajuntament de Manresa.