Avinyó serà l'amfitriona del festival TEST que tindrà lloc el 14 i 15 d'octubre

L'objectiu és potenciar la proximitat dels artistes amb el públic a través de nous formats d'espectacles

05 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 12:12h
Els propers 14 i 15 d'octubre, el poblet bagenc d'Avinyó es vestirà de gala per acollir un total de dotze companyies tant de dansa, circ, musicals i de teatre, que oferiran més de vint-i-cinc espectacles, en el marc de la primera edició del festival TEST, organitzat per Testimoni Escènic, una proposta d'àmbit bagenc que selecciona i acull companyies de la comarca i els dóna l'oportunitat d'actuar en tots els municipis que formen part de la xarxa (Avinyó, Cabrianes, Sallent, Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor, Artés, Navàs i Santa Maria d'Oló) amb l'objectiu tant de recolzar projectes amateurs d'arts escèniques com de donar suport a programadors municipals oferint el contacte directe de les companyies amb projectes inicials.

Amb la voluntat de seguir creixent i de donar-se a conèixer han organitzat TEST, un festival de petit format i curta durada que vol potenciar la proximitat dels artistes amb el públic. Així doncs, la programació mostrarà els  llenguatges artístics contemporanis creats per ser realitzats, i que s'adaptin en espais no convencionals, com ho serà el Centre Cívic Can Tutó, el punt neuràlgic del festival i on aniran transcorrent totes les propostes.

La programació començarà divendres amb la presentació del festival, a dos quarts de nou del vespre, que anirà seguida d'un concert de sonoritats tel·lúriques a càrrec del grup TaHAdi, format per Nacho Pares (tabla); Ravid Goldschmidt (hang), i Victor Laulaze (Didgeridoo).

Aquest primer espectacle tindrà un preu de 5 euros i ja se'n poden adquirir entrades clicant aquí.

Dissabte al matí, de deu a una, hi haurà, al mateix centre cívic, un taller gratuït d'improvizació a càrrec d'Albert Querol, Alejandro Navarro i David Ribera, membres de la companyia La Guàrdia Reial.

A partir de les cinc de la tarda les propostes no pararan de succeïr-se. I és que fins ben entrades les nou del vespre es duran a terme més d'una vintena d'actuacions al voltant del pati de Can Tutó. Entre elles s'hi trobarà la proposta familiar de Clara Gavaldà ("Conte del revés"); l'espectacle de circ "Secrets", de la mà d'Andy Thorson; l'obra "El transportista d'orgues", escrita per Roger Vidal; el thriller psicològic interpretat per Luciana Capano i Maria Cuevas anomenat "Es busca Seat Ibiza" o la comèdia musical de Roc Esquius "Catalon d'una Nit d'Estiu", entre d'altres.

L'entrada per poder visualitzar tots els espectacles té un preu de 8 euros i es pot adquirir clicant aquí.

Finalment, i per acabar el TEST, a partit de les onze del vespre, el Teatre Catalunya d'Avinyó acollirà el concert de cloenda amb la banda Astrio, formada per Arecio Smith (teclats i sampler); Santi Serratosa (bateria i sampler), i Santi Careta (guitarra) i amb més de 10 anys de trajectòria a l'esquena. Amb 5 discos publicats, el trio ha passat per estils com el rock, el jazz, l'electrònic i, fins i tot, el pop.

Aquest darrer concert tindrà un preu de 8 euros i les entrades ja estan disponibles aquí.