Els AstroAmics se sumen a la «International Observe the Moon Night»

Es tracta d'un esdeveniment que duu a terme arreu del món i que té per objectiu observar la lluna per entendre la seva connexió amb la ciència planetària

Redacció
05 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:28h
Aquest dissabte 8 d'octubre els AstroAmics de Balsareny fan una convocatòria oberta a tota la ciutadania per participar en la "International Observe the Moon Night" (InOMN) un esdeveniment públic anual a nivell mundial que fomenta l'observació, apreciació i comprensió de la lluna i la seva connexió amb la ciència planetària i l'exploració. 
  
Prop de 400 actes educatius i de divulgació són organitzats en més de 40 països per universitats, observatoris, agències de la NASA, escoles secundàries, i clubs d'astrònoms aficionats per observar la lluna i compartir informació al respecte. Els esdeveniments s'ofereixen tant en persona com a través de vídeo streaming via Internet. La data s'escull, cada any, pels volts de la fase creixent, per millorar la visibilitat dels cràters lunars.

L'InOMN s'emmarca dins de la World Space Week (Setmana Mundial de l'Espai) que se celebra, cada any, del 4 al 10 d'octubre amb centenars d'activitats per tot el món.
 
La "World Space Week" (Setmana Mundial de l'Espai) se celebra cada any del 4 al 10 d'octubre amb centenars d'activitats per tot el món, amb el suport de la ONU.
 
L'activitat que ofereixen els AstroAmics serà gratuïta i es durà a terme al parc infantil del carrer del Bruc de Balsareny. Començarà a les vuit del vespre i acabarà a les onze de la nit.