Moianès 42 prepara un diumenge ple d'activitats per donar a conèixer la comarca

La majoria de propostes tindran lloc a la Plaça del CAP de Moià

Redacció
05 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 11:18h
El Moianès donarà a conèixer el seu atractiu aquest diumenge
El Moianès donarà a conèixer el seu atractiu aquest diumenge | Estefania Escolà
Amb menys de mig any de vida, el projecte Moianès 42 sembla que ja es comença a consolidar en aquesta comarca de nova creació que cada vegada té més clar quins són els seus atractius i com els ha de potenciar. I és que, de fet, l'objectiu d'aquesta iniciativa [Moianès 42] promoguda pel Consorci del Moianès, no és un altre que reforçar la promoció de l'ocupació i donar suport a emprenedors i empreses per potenciar el desenvolupament econòmic del Moianès, així com dissenyar un nou model de prestació de serveis.

Sota el lema "el Moianès ve de gust", la pàgina web de la comarca ofereix tot el que s'hi pot fer, des de llocs on dormir, restaurants on menjar, establiments on comprar, excursions, activitats i paratges per a visitar. 

Aquest cap de setmana del 8 i 9 d'octubre, i amb la finalitat de seguir potenciant la 42a comarca que conforma el mapa de Catalunya, Moianès 42 ha preparat un seguit d'activitats i d'ofertes per conèixer de més a prop la cultura, el territori, els espais naturals i la gastronomia de la regió.

Si bé el dia protagonista serà diumenge, tant divendres com dissabte s'han programat un parell d'activitats. La primera, que tindrà lloc el dia 7 d'octubre a les set de la tarda, serà la xerrada anomenada "Les curiositats del clima del Moianès", que es durà a terme a l'Auditori Sant Josep de Moià i que anirà a càrrec del meteoròleg de tv3, Eloi Cordomí.

Dissabte dia 8, el mateix Auditori Sant Josep acollirà, a les vuit del vespre, un concert de Cosmos Quartet, format l'any 2013 per quatre músics catalans amb una gran trajectòria internacional en l'àmbit de la música de cambra i orquestral. Està format per Helena Satué (violí); Bernat Prat (violí); Lara Fernández (viola), i Oriol Prat (violoncel). 

El diumenge serà el dia estrella, i és que des de primera hora del matí, la Plaça Major de Moià estarà repleta de parades tant de productes com d'entitats de la comarca.

Paral·lelament, a més, es duran a terme diverses activitats, que començaran a dos quarts de nou del matí amb una caminada organitzada pel Grup Excursionista Moianès Independent (GEMI) que sortirà des de la Plaça Catalunya.

A tres quarts d'onze del matí, la Plaça del CAP serà l'escenari de la Plantada de Gegants del Moianès i d'una cercavila popular en la qual hi participarà la bèstia més estimada dels Diables de Castellterçol: el MuÇol de foc i que acabarà amb una ballada conjunta amb els Falcons de Castellcir a tres quarts de dotze del migdia.

A banda d'això, a les onze del matí i a la mateixa Plaça del CAP, tindrà lloc la presentació del llibre "Caminant per racons del Moianès", del geògraf santcugatenc Miquel Jaumot. En la mateixa línia, l'alpinista Araceli Segarra durà a terme la xerrada "L'alpinisme, una filosofia de vida", a dos quarts de sis de la tarda a l'Auditori Sant Josep.

Menjar i història

Els protagonistes indiscutibles de la jornada seran el menjar i la història que envolta la comarca del Moianès, sobretot pel que fa al setge del 1714. 

La gastronomia començarà a treure el cap a partir de la una del migdia amb la presentació i tast dels productes agroalimentaris de la comarca, que es farà a la Plaça del CAP. A les set de la tarda es repetirà el tast a la mateixa ubicació.

El 1714 es començarà a albirar, també, a partir de la una del migdia amb una desfilada de soldats amb indumentària del segle XVIII pels carrers i places del poble. A les cinc de la tarda, a la Plaça del CAP hi haurà un concurs de tiradors 1714 i una hora més tard, a l'esplanada del Parc es farà una recreació de l'assalt a les muralles de Barcelona que va tenir lloc l'11 de setembre del 1714.

Per acabar la jornada, el grup de gospel The Messengers, dirigit pel manresà Ramon Escalé, oferirà un concert de fi de festa que anirà acompanyat de tapes amb gust de Moianès. 
Arxivat a