El CNL busca voluntaris per una nova edició del programa de parelles lingüístiques

Han de ser persones catalanoparlants que tinguin una hora lliure a la setmana

per Redacció , Manresa, 5 d'octubre de 2016 a les 10:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest mes d'octubre el CNL Montserrat ha engegat nous cursos de català per a adults. Els grups de català bàsic estan formats per persones de procedència diversa que inclouen alumnes de l'Amèrica llatina, els Estats Units, Àfrica, l'Europa de l'Est i diverses regions d'Espanya.

A banda de les classes lectives, però, se'ls ofereix la possibilitat de participar al Voluntariat per la llengua, un programa de la Direcció General de Política Lingüística gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística que posa en contacte persones catalanoparlants i persones que estan aprenent la llengua amb l'objectiu de fer una hora de conversa en català a la setmana i millorar-ne la fluïdesa a través de pràctiques que es desenvolupen fora de l'aula d'una manera més informal i distesa. 


El Voluntariat per la llengua també s'impulsa, per sisè any consecutiu, al Centre Penitenciari Lledoners, on diversos voluntaris dirigeixen petits grups de conversa en català per als interns. 

Per dur a terme les diverses modalitats del Voluntariat per la llengua es busquen persones voluntàries que vulguin dedicar una hora a la setmana a conversar en català amb una persona que l'està aprenent. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer en línia a través de www.vxl.cat o adreçant-se de manera presencial al CNL Montserrat (c/ Jaume I, 8, 2n). 

 

Participació